Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania va trimite în România aproximativ 12.700 de doze de anticorpi monoclonali. Arafat a făcut anunțul
WhatsApp
Germania urmează să trimită în România aproximativ 12.700 de doze de anticorpi monoclonali, a anunţat, duminică, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.
captura video

"Sunt mai multe ţări cu care suntem în discuţie pe problema personalului medical - Danemarca, Polonia. La acest moment ce s-a oferit este pe cale de a ajunge, avem mai multe materiale sau echipamente care au venit ca sprijin fie de la Comisia Europeană, prin rescUE, programul de stocare al Comisiei Europene, fie direct din partea altor ţări. Exemple pe care le dau: Italia - cu anticorpii monoclonali, Danemarca - cu concentratoare şi cu medicamente, putem vorbi de Franţa, de la care urmează să ajungă în curând sprijinul pe care l-a acordat, şi urmează să anunţăm ca să se ştie despre el.

Sunt încă ţări care au promis că vor veni şi sunt pe drum sau care încă completează toate aspectele necesare la ei pentru a transfera materialele promise, cum ar fi Germania - cu anticorpii monoclonali, cu aproximativ 12.700 de doze", a declarat Arafat, duminică, la Palatul Copiilor din Bucureşti, unde a vaccinat câteva persoane.

Un număr de 45.331 de persoane au fost vaccinate în Capitală de vineri, ora 8,00, până duminică, la aceeaşi oră, dintre care 22.001 în cadrul 'Maratonului vaccinării', informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

"Maratonul vaccinării pentru viaţă" a început în cele şase centre vineri, la ora 8,00, şi se încheie luni dimineaţă. Programul centrelor de vaccinare este non stop - Sector 1: Romexpo, Sector 2: Circul Metropolitan, Sector 3: Biblioteca Naţională, Sector 4: Palatul Copiilor, Sector 5: Liberty Mall/ Centrul Sf. Andrei, Sector 6: Clubul Seniorilor "Mihai Eminescu".

Maratonul este organizat de CNCAV, împreună cu Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, Colegiul Medicilor din Municipiul Bucureşti, DSP Bucureşti, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Primăria Generală a Capitalei şi Ministerul Culturii.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel