Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Un român a blocat intrarea într-o toaletă din gara Freiburg și percepea taxeă de la clienți
WhatsApp
Banii nu au miros, și-a spus un român, care a umbla la ușa automată a unei toalete din gara Freiburg, astfel încât acesta să nu mai fie funcționalî. Apoi cerea taxe de la clienți. Poliția federală a inițiat o procedură penală împotriva bărbatului.
Germania. Un ROMÂN a blocat INTRAREA într-o TOALETĂ din gara Freiburg și percepea TAXE de la clienți

În primul rând, un bărbat de 25 de ani a manipulat aparatul de admisie al unei toalete astfel încât acesta să nu mai fie funcțional. Apoi a colectat personal taxele de la clienți. Poliția federală a inițiat o procedură penală împotriva bărbatului.

În după-amiaza zilei de joi, 14 octombrie, un cetățean român, în vârstă de 25 de ani, a manipulat  ușa automată de la toaleta gării principale din Freiburg im Breisgau astfel încât acesta să nu se mai deschidă. Apoi, bărbatul a încasat taxele de la cel puțin 15 clienți, care au intrat în toaleta publică, scrie regiotrends.de.

Unuia dintre trecători i s-a părut ciudat acest lucru și i-a informat pe agenții Poliției federale. Ulterior, polițiștii au reușit să-l depisteze pe român chiar în fața toaletei și l-au dus la secție. În timpul interogatoriului, tânărul de 25 de ani și-a recunoscut fapta. Acum, Poliția federală îl investighează  pe român pentru fraudă.

 

Alți doi români au achitat nota de plată, apoi i-au furat portofelul chelnerului

 

Doi români au fost reținuți pe loc, după ce au furat portofelul unui chelner. Cuplul de români a achitat nota la restaurant, apoi cei doi au profitat de neatenția chelnerului și i-au furat acestuia actele și banii.

Totul s-a întâmplat într-un restaurant din Sternberg. Bărbatul de 31 de ani și femeia de 27 de ani erau clienți „fideli” ai restaurantului și au achitat nota de plată, doar că au profitat de un moment de neatenție din partea chelnerului și i-au luat portofelul de la tejghea.

Românii nu au apucat să iasă din local, deoarece patronul restaurantului a intrat în alertă, informează Poliția din Germania. Tentativa de furt a fost surprinsă de camerele supraveghere și acum cei doi români sunt arestați preventiv, potrivit sursei citate. Pentru faptele lor, cuplul de români riscă închisoare până la trei ani și amendă penală de până la 1200 de euro.

Potrivit datelor transmise de anchetatorii nemți, cele mai multe infracțiuni comise de români sunt furturile. Spre exemplu, cel mai recent caz de furt care i-a uluit pe polițiștii din Germania a fost cel din luna iulie a acestui an, când mai mulți conaționali au fost surprinși furând din zonele afectate de inundații.

 

Românii din Germania fură din restaurant, dar și din zonele afectate de inundații 

 

Spre exemplu, polițiștii au surprins mai mulți români cum încărcau ajutoare destinate sinistraților. Un bărbat a scotocit niște mormane de gunoi și, potrivit martorilor, ar fi încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliție l-a verificat pe șoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund, sub suspiciunea de furt.

Într-una din zile, în Recklinghausen, au fost furate o mașină de spălat și diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Doi bărbați, de origine română, de 20 și, respectiv, 34 de ani s-au ales cu plângeri la Poliție. Astfel de cazuri au fost semnalate în mai multe orașe din zonele calamitate. De asemenea, în Germania, românii mai comit furturi și în mijloacele de transport. 

Codul Penal din Germania prevede închisoarea și pentru tentativa de furt. Concret, se poate ajunge în arest și dacă furtul nu a fost dus la capăt. Este suficient să fie prins în flagrant, explică anchetatorii germani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel