Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania: Teste COVID, obligatorii, pentru toţi românii din oraşul Wesselburen
WhatsApp
În lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, autorităţile germane anunţă că cetățenii români din Wesselburen (districtul Dithmarschen) vor fi obligaţi, joi, să se testeze pentru noul coronavirus. Toate persoanele programate pentru teste vor primi, miercuri, un e-mail cu informațiile relevante în limba română. În plus, angajații districtului vor sprijini  românii prin discuții personale.  
test_pozitiv_negativ_covid

Peste 500 de cetățeni români locuiesc în orașul Wesselburen, iar 28 dintre ei sunt infectați cu noul coronavirus”, a declarat şeful districtului Dithmarschen.  Testele pentru testarea COVID sunt oferite de medicii de familie. 

Oraşul Wesselburen, situat la aproximativ 25 de kilometri sud-est de St. Peter-Ording, s-a confruntat recent cu o creştere a numărului de cazuri COVID, motiv pentru care au fost anunţate zece de restricții. Terenul de sport, locurile de joacă și biblioteca sunt închise până pe 11 octombrie. În total, aproximativ 3.400 de persoane locuiesc în micul oraș Wesselburen

Potrivit unui raport al Departamentului de Sănătate, condițiile de viață ale unor familii, dintre care unele au venit în Wesselburen din Europa de Est, sunt problematice.  Unii locuiesc împreună într-un spațiu foarte restrâns. „Aici avem o zonă culturală în care familia extinsă trăiește împreună şi, desigur, există o mai mare coexistență decât în ​​lumea noastră tradițională, a populației rurale germane”, a spus Renate Agnes Dümchen, responsabilă cu Departamentul social și de sănătate din districtul Dithmarschen capete, potrivit rtl.de.

 

Testări masive într-o parcare

 

Inițial, districtul a avut în vedere testarea zonelor rezidențiale. Cu toate acestea, acest lucru nu a fost realizat, deoarece capacitățile de testare sunt ceva mai mici decât în ​​centrul de testare mobil. În acest sens, autorităţile au decis să solicite, inițial, românilor să se testeze pentru COVID.

În Flensburg, unde s-a înregistrat un număr mare de cazuri de infectare, duminică, au fost testate 160 de persoane într-o parcare. Alte 110 teste urmează să fie făcute miercuri. Conform informațiilor, există 25 de persoane infectate cu COVID în Flensburg. Rezultatele testelor de duminică nu sunt încă disponibile. 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel