Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Slujbă religioasă, unde participau aproape 100 de români, întreruptă în forță de mascați
WhatsApp
Poliția din Essen a întrerupt, joi seară, o slujbă religioasă ilegală la care participau aproximativ 100 de persoane într-o biserică de pe Altenessener Strasse. Toți participanții erau de naționalitate română, însă vecinii edificiului susțin că astfel de evenimente sunt frecvente și grupurile de participanți diferă de fiecare dată. 

Un apelant a raportat poliției că un număr mare de oameni, fără mască sunt la slujbă din biserică. Poliția a constatat numeroase încălcări ale Ordonanței de protecție Corona la fața locului.

În consecință, serviciile de urgență au găsit 88 de adulți și zece copii așezați unul lângă altul în biserică. Nimeni nu purta mască.

100 de polițiști a oprit în forță slujba și i-a condus pe cei aproximativ 100 de oameni afară din biserică. Din cauza încălcărilor masive ale Ordonanței de protecție anti-Coronavirus au fost date amenzi tuturor adulților. Majoritatea participanților la slujbă erau cetățeni români din Gelsenkirchen.

Slujbe frecvente joia și duminica

 

Încă nu este clar ce congregație a invitat la slujbă și cine folosește în prezent clădirea bisericii. Potrivit vecinilor clădirea este întotdeauna aglomerată joi și duminică seara, potrivit unei vecine, dar este știut că există comunități de credință diferite.

Prim-ministrul NRW, Armin Laschet, a anunțat marți seară acțiuni mai dure împotriva comunităților bisericești libere, care uneori nu respectaseră cerințele de combatere a coronaviruslui. „Asta nu va mai fi tolerat ” , a spus el, citat de wdr.de.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel