Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Polițiști, reținuți după au luat la bătaie doi bărbați pe motiv că sunt români
WhatsApp
Doi polițiști din Leipzig sunt acuzați de atacuri xenofobe îndreptate unor români. 

Autoritățile au demarat o serie de investigații privind mai multe acuzații de vătămare corporală și insulte xenofobe împotriva a doi polițiști din Leipzig. Cei doi agenți se aflau în timpul liber în momentul în care ar fi bătut un român pe motive rasiale. 

Potrivit unui comunicat al poliției din Leipzig preluat de presa locală, incidentul s-a petrecut în seara zilei de miercuri, 24 noiembrie. Un martor a sunat la 112 și a raportat o confruntare violentă. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au găsiți inițial doi cetățeni români, cu vârste de 35 și 48 de ani, cu răni vizibile și martorul.

Cei doi polițiști acuzați de rasism erau în timpul liber

 

În apropiere au fost apoi reținuți doi germani, de 31 și 38 de ani, care, pe baza informațiilor disponibile, au fost acuzați de vătămare corporală și insulte. În timpul acțiunii poliției, ambii s-au identificat ca ofițeri de poliție subordonați Departamentului de Poliție Leipzig care se aflau în timpul liber. 

Polițistul în vârstă de 38 de ani, acuzat la rândul său, a depus plângere împotriva românului de 35 de ani, pe care l-a acuzat că a sustras un portofel și i-a provocat și l-a rănit. Se pare că acest polițist a continuat să-i aducă insulte xenofobe românului, în timp ce erau audiați, și a făcut și declarații defăimătoare la adresa colegilor care anchetau cazul. Toți cei implicați se aflau în stare de ebrietate.

Bărbatul de 38 de ani a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, iar celelalte părți implicate au primit primul asistență medicală la fața locului.

Potrivit polițiștilor, românul de 35 de ani avea emis pe numele său un mandat de arestare pentru executarea unei pedepse privative de libertate pentru o amendă neachitată anterior. Cu toate acestea, el a evitat această pedeapsă privativă de libertate prin plata creanței bănești.

Pe lângă acuzațiile menționate, împotriva celor doi polițiști acuzați a fost deschisă și o procedură disciplinară.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel