Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Navă românească, naufragiată de două ori în trei zile, pe Dunăre
WhatsApp
O navă sub pavilion românesc a reușit să bulverseze autoritățile navale germane după ce a naufragiat de două ori în câteva zile. Comandantul nu ar fi ascultat indicațiile de navigare pe Dunăre.

Nava naufragiată pe Dunăre în weekend este blocată din nou, sub podul Franz Josef Strauss. E al doilea naufragiu în trei zile pentru Dunav -7, un vapor care transportă 1.000 de tone de îngrășăminte artificiale.

Accidentul de sâmbătă a creat o fisură pe fundul navei și, potrivit oficialilor germani din navigație, căpitanul ar fi condus greșit nava într-o zonă a Dunării unde apa era prea mică. După accident, nava a fost tractată de o altă navă de marfă, potrivit șefului pompierilor din oraș, Andreas Dittlmann, și dusă în portul Passau-Racklau, relatează PNP.de.

A fost nevoie ca două zile să fie pompată permanent apa din cală, ca nava să nu se scufunde, până când spărtura a fost reparată. Luni spre marți noaptea, vaporul românesc s-a lovit din nou de fundul Dunării, de această dată lovindu-se de o stâncă. S-a crezut că e vorba de o avarie mai mică decât prim, dar de fapt e una mult mai serioasă. 

Un oficial german a spus că l-a sfătuit pe comandant să nu navige cu viteză, dar el nu a ținut cont de acest sfat și din cauza creșterii nivelului Dunării nava a naufragiat din nou. Din cauza ninsorii, nu a fost posibilă nici până miercuri mutarea încărcăturii pe un alt vas venit special să preia îngrășămintele. Nu se știe deocamdată ce se va întâmpla ulterior cu Dunav – 7.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel