Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Alegerile parlamentare ar putea fi reluate. Responsabil electoral: „Acesta este un lucru care ne sperie și ne enervează”
WhatsApp
Autoritatea Electorală din Germania vrea să sesizeze Curtea Constituțională, după ce a sesizat nereguli la alegerile parlamentare. În două  circumscripții electorale s-ar fi înregistrat fraude , iar acest lucru ar putea însemna redistribuirea mandatelor.
Foto ILUSTRATIV

Germania se află în plin scandal politic, după ce Autoritatea Electorală a anunțat că se va adresa Curții Constituționale privind rezultatul alegerilor parlamentare din 26 septembrie. Șeful acestei instituții, Petra Michaelis, a transmis că au existat nereguli grave în cel puțin două circumscripții, iar acest lucru ar putea însemna repetarea alegerilor. Implicit, ar conduce la la redistribuirea mandatelor, notează sueddeutsche.de.

Comitetul electoral din Germania reclamă că nu au fost buletine de vot suficiente și astfel secțiile de vot s-ar fi închis temporar. De asemenea, acuză că buletinele de vot nu au fost emise corect.

Sunt vizate  circumscripțiile  6 și 1  din districtul Charlottenburg-Wilmersdorf , respectiv din districtul Marzahn-Hellersdorf. Aici, în  urma rezulatetor,  care sunt decisive pentru mandatul direct, decalajul dintre primul și al doilea clasat  este foarte mic, precizează sursa menționată.

Mai exact, reprezentanții Autorității Electorale din Germania recamă nereguli în 207 secții de vot din 2257, ceea ce este îngrijorător pentru nemți.

„Acesta este un număr care trebuie să ne sperie și să ne enerveze pe toți”, s-a exprimat  Petra Michaelis, citată de sueddeutsche.de.

 

Germania, în plin scandal politic. Alegerile parlamentare ar putea fi reluate 

 

După ce ancheta privind posibila fraudare a alegerilor parlamentare din Germania va fi finalizată, Curtea Constituțională urmează să decidă ce se va întâmpla cu rezultatul acestora.

În urma alegerilor federale din Germania,  social-democraţii au primit 25,9% din voturi, înaintea membrulor din partidul lui Merkel, care au obţinut 24,1%.

Candidatul de centru-stânga Olaf Scholz, vicecancelar demisionar şi ministru de finanţe, care şi-a ridicat partidul dintr-un declin tot mai accentuat în ultimii ani, a spus că rezultatul este „un mandat foarte clar pentru a asigura că punem laolaltă un guvern bun, pragmatic pentru Germania”. Până la Crăciun, acesta va face alianță cu conservatorii. 

Partidul conservator Uniunea Creştin Democrată (CDU) a  ajuns la cel mai scăzut nivel la alegerile legislative din Germania. Are nevoie de înnoire, a recunoscut luni preşedintele său şi candidat la funcţia de cancelar, Armin Laschet, potrivit AFP, informează Agerpres.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel