Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. 14 muncitori români au urcat în tren fără măști și bilete. Au coborât cu... dosare penale
WhatsApp
Duminică, 17 ianuarie, în jurul orei 20:30, un însoțitor de tren a informat Poliția Federală din Erfurt că un grup de persoane au urcat în tren din Döllstädt fără a purta mască și fără bilete. Cei 14 muncitori români în construcții au fost sancționați pe loc. Doi dintre ei erau căutați de oamenii legii pentru alte fapte.

Odată ajunși în gara din Erfurt (Turingia), polițiștii le-au cerut celor 14 cetățeni români să părăsească trenul. Unul dintre ei vorbea foarte bine limba germană și a tradus pentru ceilalți indicațiile oamenilor legii. Românii au declarat că lucrează pentru o companie de construcții cu sediul în Frankfurt am Main.

Ulterior, românii au fost duși la secție pentru verificarea datelor personale. În urma verificării în baza de date s-a constatat că doi dintre români erau dați în urmărire de Parchetul din Essen, unul pentru ultraj, iar celălalt pentru un furt deosebit de grav.

Pe numele tuturor bărbaților au fost deschise dosare penale pentru încălcarea Legii privind protecția împotriva infecțiilor și au fost amendați pentru călătorie fără bilet. Românii au fost percheziționați și asupra lor au fost găsite numai obiecte personale, nu și bani.

După consultarea cu angajatorul, românii și-au putut continua călătoria spre locul de muncă, relatează berliner-zeitung.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel