Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Patru români, morți în microbuzul care a fost strivit între două TIR-uri. Un conațional, acuzat de omucidere
WhatsApp
La aproape un an după tragicul accident de pe A44 lângă Lichtenau în Westfalia de Est, Germania, un șofer român de camion, în vârstă de 34 de ani, trebuie să răspundă în fața instanței pentru acuzația de omucidere neglijentă și vătămare corporală neglijentă. Procesul de la Judecătoria Paderborn începe joi. 
Germania. Patru români, morți în microbuzul care a fost strivit între două TIR-uri. Un conațional, acuzat de omucidere

Românul a lovit capătul unui blocaj rutier cu vehiculul său pe 11 septembrie 2020. Patru persoane, inclusiv trei femei, cu vârste cuprinse între 27 și 48 de ani, au murit într-un microbuz din România. Un tânăr de 40 de ani a supraviețuit. Un alt șofer de camion a fost rănit grav.

Dacă șoferul român de TIR este găsit vinovat, acesta se confruntă cu o pedeapsă de până la cinci ani de închisoare conform codului penal.

 

Microbuzul românesc se îndrepta spre Dortmund

 

Amintim că accidentul s-a produs în Wunnenberg și de vină ar fi fost un alt șofer român care conducea un camion încărcat cu băuturi. Presa germană relatează că în microbuzul Opel Vivaro de tip 8+1 persoane în care se aflau cinci români a fost prins între două TIR-uri, cel românesc și un altul, din Cehia. 

Microbuzul românesc se îndrepta spre Dortmund, iar autostrada a fost închisă timp de mai multe ore. 

De asemenea, în accident au mai fost implicate două autoturisme.

O singură persoană a fost salvată din microbuzul grav avariat. Pentru celelalte patru persoane, toți de naționalitate română,  nu a mai fost nimic de făcut, medicii nu le-au mai putut salva viața, toți murind pe loc. 

 

Ionut și Mirela erau căsătoriți de un an

 

Ionuț și Mirela erau căsătoriți de un an și au murit împreună în Opel-ul strivit între TIR-uri, în Germania. Ionuț era la volanul microbuzului în care au murit alți doi români, în afară de el și tânăra lui soție.

Ionuț se afla la volanului microbuzului Opel Vivaro în momentul în care s-a petrecut tragedia.

Cei doi făceau regulat curse România-Germania și retur și transportau atât persoane cât și mărfuri, având atașată o remorcă pentru bagaje. 

Celelalte două victime sunt două femei dintr-o localitate din apropiere de Tecuci.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel