Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. După 16 ani cu Merkel la putere, politicieni cer "un nou tip de conducere"
WhatsApp
Politicieni germani, atât din opoziţie, cât şi din coaliţia guvernamentală, propun limitarea mandatelor de cancelar, în contextul controverselor generate de Angela Merkel, care este la putere de 16 ani, unii experţi argumentând că apar riscuri asupra democraţiei.

Cancelarul Konrad Adenauer a fost la putere 14 ani, Helmut Kohl, 16 ani, iar Angela Merkel, care ar urma să îşi încheie actualul mandat după scrutinul parlamentar din septembrie, tot 16 ani.

"Trebuie să luăm în considerare limitarea numărului de mandate ale cancelarului", afirmă Annalena Baerbock, candidatul Alianţei 90/Verzi, pentru postul de cancelar, conform publicaţiei Der Spiegel.

Annalena Baerbock crede că ar trebui reformat sistemul parlamentar şi guvernamental. "Este necesar un nou tip de conducere. Poate că ar trebui să existe o dezbatere privind prelungirea legislaturii", a subliniat ea.

Un expert constituţional, Christoph Degenhart, este convins că sunt necesare schimbări. "Democraţia înseamnă mandate de tip temporar, schimbări şi limitarea puterii. Dacă cineva este reales în funcţie, se consolidează convingerea colectivă că acel politician face totul corect şi că nu există alternativă pentru el ca persoană. Acest lucru este periculos", argumentează expertul, potrivit Die Welt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel