Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Germania. Angela Merkel cere disciplină din partea cetăţenilor, în timpul celui de-al doilea val: "Ştim cum ne putem proteja"
WhatsApp
Cancelarul german Angela Merkel a deplâns miercuri faptul că ţara sa traversează un al doilea val, chiar mai mare decât primul, de infectări cu noul coronavirus, deşi în prezent se cunosc mai multe despre acesta, transmite dpa.

'Ştim cum ne putem proteja. Putem continua cu un răspuns mai ţintit. Însă în acelaşi timp vedem din creşterea infectărilor că, dacă nu ţinem cont de ceea ce ştim despre virus, ne întoarcem la situaţii care sunt în mod cert dificile', a spus cancelarul la Berlin.

Angela Merkel va avea miercuri discuţii cu liderii celor 16 landuri, în cursul cărora este aşteptată să insiste pentru restricţii mai severe.

Potrivit cotidianului Bild, aceste măsuri ar putea viza închiderea barurilor şi restaurantelor şi interdicţii în privinţa evenimentelor publice, şcolile urmând să rămână deschise până la apariţia unor focare severe.

 

Angela Merkel: "Ştim cum ne putem proteja"

 

Cu toate acestea, cancelarul va trebui să obţină sprijinul prim-miniştrilor landurilor pentru acest plan, întrucât responsabilitatea răspunsului la pandemie revine în ultimă instanţă administraţiilor regionale.

Germania a raportat marţi 11.409 de cazuri noi de infectare în ultimele 24 de ore, aproape dublu faţă de aceeaşi zi din săptămâna trecută, când au fost anunţate 6.868 de contagieri.

Potrivit Institutului Robert Koch, în total 449.275 de persoane s-au infectat cu noul coronavirus, dintre care 10.098 au decedat.

Majoritatea germanilor se aşteaptă la măsuri drastice ca urmare a creşterii numărului de infectări, reiese dintr-un sondaj YouGov comandat de dpa.

Dintre respondenţi, 63% au spus că se aşteaptă să se revină la închideri de restaurante, magazine sau şcoli. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel