Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gaură de aproape 22 miliarde de lei la buget. Marius Budăi: „Situația e sub control”
WhatsApp
Cheltuielile din bugetul României au scăpat de sub control. Deficitul s-a majorat considerabil în luna august,  la 2,13 din PIB . După primele opt luni din 2019, gaura din buget este de aproape 22 de miliarde de lei.  Totuși,  Ministrul Muncii spune că situația e sub control.

Marius Budăi a declarat la emisiunea „Jurnalul de Seară”, de la Digi24, că nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor. Mai mult, spune că acestea trebuie să crească, pentru ca veniturile românilor să ajungă la media Uniunii Europene.

„E exact cum am prevăzut în buget, la construcția bugetului: banii sunt asigurați pentru plata pensiilor și salariilor. Situația e sub control. Nu avem probleme de plăți în acest moment, dar trebuie să îmbunătățim și colectarea. Nu am spus că legea pensiilor sau cea a salarizării unitare sunt două legi ușor de pus în aplicare, dar nici nu renunțăm la ele. Veniturile românilor trebuie să ajungă la media UE. Trebuie să continuăm cu creșterile de pensii și salarii, dând atenție la ce înseamnă colectare, investiții și tot ce duce la creștere economică în România”, a spus Marius Budăi la Digi 24.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel