Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dăncilă și-a început seria gafelor la președinția UE. Ridicoli la Bruxelles
WhatsApp
Gafă a României la Consiliul European: printre mâncărurile "tradiționale" românești s-a strecurat un preparat din Rusia cu nume franțuzesc.

În restaurantele Consiliului UE s-a servit marţi mâncare tradiţională românească, eveniment pregătit cu ocazia aniversării Zilei Naţionale a României şi a Centenarului Marii Uniri, dar şi în contextul preluării de la 1 ianuarie a Preşedinţiei Consiliului de către România, conform unui comunicat al Reprezentanţei Permanente a României la UE.

Inițiativa Guvernului a fost însă umbrită de o gafă uriașă. Salata de boeuf este o specialitate de origine rusească cu nume franțuzesc, cuvântul "boeuf" însemnând "vită". Preparatul, atât de popular la Revelioanele din Videle, a fost pregătit pentru prima dată în Rusia, de un bucătar belgian. În multe țări europene, preparatul este denumit chiar "salată rusească": Insalata russa - Italia, Salade russe - Franța, Ensaladilla russa - Spania. 

În meniu au fost incluse ciorbă de fasole cu afumătură, sarmale, salată de boeuf, ghiveci cu mămăligă, zacuscă şi cozonac.

"A fost o surpriză plăcută să descoperim că felurile de mâncare au la bază reţete tradiţionale, fiind realizate inclusiv de bucătari români care lucrează la Consiliu. Sunt gusturile savuroase de acasă, de care astăzi s-au bucurat colegii noştri din toate statele membre. Cu mai puţin de o lună înainte de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, România este omniprezentă la Bruxelles, iar astăzi principalul element de interes este gastronomia românească", a declarat cu acest prilej Luminiţa Odobescu, ambasadorul României la UE.

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel