Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gabriela Firea, scandal în direct cu Marius Pieleanu pe eroarea mare a EXIT-POLL-ului: "Le-ați primit din alte zone!"
WhatsApp
Gabriela Firea a avut o intervenție dură la adresa lui Marius Pieleanu în cadrul emisiunii „Sinteza Zilei”, moderată de Mihai Gâdea la Antena 3.  Firea s-a arătat revoltată de faptul că EXIT POLL-ul comandat de PSD și realizat de CURS-AVANGARDE a avut o eroare nepermis de mare. Fostul primar al Capitalei l-a acuzat pe Pieleanu că eroarea foarte mare i-a demobilizat pe social-democrații care erau observatori în secțiile de votare. 
Sursa foto: captură Antena 3

Reamintim că duminică la ora 21:00 Exit Poll-ul Curs-Avangarde a arătat o diferență de peste 8%, iar după numărarea voturilor, această a scăzut în jurul unui procent de 4%. O situație asemănătoare a fost și la sectorul 1, acolo unde Clotilde Armand era dată ca învingătoare cu 10 procente, iar în urmă numărării voturilor, distanța a scăzut la un singur punct procentual.

În acest context Gabriela Firea îl acuză pe Marius Pieleanu că ar fi primit „instrumente de manipulare” din alte părți din cauza diferenței majore dintre exit-poll și rezultatul final al votului.

Redăm mai jos dialogul dintre Gabriela Firea și Marius Pieleanu:

Gabriela Firea: „În orice profesie nu vor avea valoare (n.r.- documentele sondajului) atâta timp cât sunt contrazise de BEC”.

Marius Pieleanu: „V-am furnizat documentele. Mi-ați spus că vreți o analiză! Asta facem!”

Gabriela Firea: „Nu veți putea explica nici beneficiarului, nici persoanei fizice cu care ați făcut un contract, nici cetățenilor, o diferență uriașă între un exit-poll, repet, premieră la nivel mondial, și rezultatul oficial. Asta arată multă credibilitate!” 

Marius Pieleanu: „Îmi pare rău să vă spun... Lăsați-ne pe noi să ne ocupăm de explicarea instrumentelor cu care a lucrat. E totuși meseria noastră!”

Gabriela Firea: „E bine spus instrumentelor! Mă bucur că ați revenit la realitate. Numai că nu sunt sociologice! Sunt din altă sferă! Sunt instrumente de manipulare pe care le-ați primit din alte zone”

Marius Pieleanu: „Da, instrumentele sunt sociologice! Așa se cheamă, e o sintagmă consacrată public!” 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel