Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Gabriela Firea, replică pentru Ludovic Orban: „Da, sunt obraznică!”
WhatsApp
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că suma alocată de Guvernul Orban pentru bugetul municipiului Bucureşti nu are cum să acopere toate nevoile şi complexitatea problemelor.
Sursa foto: captură Antena 3

„Am încercat, deşi suma e mică, să o distribuim ca să nu fie sincope în principalele domenii. (...) Cea mai mare sumă - peste 500 milioane de euro - este pentru fluidizarea traficului", a spus Firea în şedinţa CGMB de vineri, pe a cărei ordine de zi se regăseşte proiectul de hotărâre privind bugetul general centralizat propriu al municipiului Bucureşti pe 2020.

Firea a precizat că în proiectul de buget pentru servicii publice - termoficare, iluminat, apă, canal - sunt prevăzute peste 200 milioane de euro, pentru sănătate - peste 100 milioane de euro, în domeniul protecţiei sociale - peste 100 milioane de euro, pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic - 45 milioane de euro.

Alocările bugetare venite de la Guvern sunt insuficiente, spune Firea, dar în momentul în care a cerut bani în plus, premierul a numit-o „obraznică”. Firea a spus că-și asumă eticheta, dacă asta înseamnă un primar care se luptă pentru banii cetățenilor.

„Am solicitat un procent de 1% din PIB, dar nu ni s-a alocat, iar eu am fost catalogată drept obraznică. Dacă un primar general este obraznic atunci când se luptă pentru drepturile cetățenilor, atunci da, sunt obraznică, dar în numele cetățenilor”, a spus Firea.

 

Gabriela Firea: „La Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic”

 

„S-a vorbit foarte mult de când sunt primar că se organizează evenimente (...). Nu (sunt - n.r.) mai multe decât în marile oraşe conduse de primari parte a unui partid guvernământ care au dreptul să organizeze (...). Numai la Bucureşti nu avem voie să organizăm nimic”, a a adăugat primarul general.

Primarul general le-a transmis celor din Guvern să-i spună ce teatru sau muzeu vor să închidă. "Să ne spună stimabilii domni la putere, la Guvern (...) cu care să începem", a mai declarat Firea.

Potrivit acesteia, nu are legătură "o sumă infimă pentru evenimente culturale sau de relaxare" şi "sumele uriaşe necesare" pentru reabilitarea reţelei de termoficare, infrastructură etc. Firea a subliniat că nu a neglijat niciodată aceste domenii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel