Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Furtuna Christoph a făcut ravagii în Marea Britanie: Imaginile sunt teribile, iar autoritățile au lansat sute de alerte (VIDEO)
WhatsApp
Furtuna Christoph a făcut ravagii în Marea Britanie joi și meteorologii au anunțat că urmează zile și mai grele, cu ninsori abundente și temperaturi de -10 grade. Imaginile din Anglia și Țara Galilor sunt teribile, iar autoritățile au lansat sute de alerte de inundație și trei alerte de „pericol pentru viață”.

Met Office, serviciul național britanic de meteorologie, a emis un avertisment de vreme severă care va fi valabil duminică, în intervalul orar 03:00 – 18:00, și viează Țara Galilor, Londra, sud-vestul și sud-estul Angliei.

Se preconizează un strat de zăpadă de 10 cm, iar temperaturile vor scădea până la -10 grade. Asta după ce furtuna Christoph a adus indundații în mai multe zone din partea de sud a insulei.

Condițiile de îngheț ar urma să facă și mai grea situația din zonele afectate deja de inundații. Vineri, începând cu ora 11, a intrat în vigoare o avertizare meteo severă, de amenințare la adresa vieții, pe râul Dee, la Farndon, Cheshire. Alte 154 de avertismente de inundații sunt în vigoare în Marea Britanie.

 

Râul Dee a ieșit din matcă

 

Râul Dee a ieșit din matcă la primele ore ale dimineții și un bărbat de 68 de ani a fost salvat dramatic din mașina sa luată de ape la Aldford, Cheshire, relatează Good Morning Britain.

Poliția din Cheshire, unde peste 150 de locuitori au fost evacuați în ultimele 28 de ore, a declarat că va continua să sprijine comunitățile din regiune afectate de inundațiile severe.

În 56 de ore, în partea de sud a Marii Britanii a plouat cu o cantitate care în mod normal s-ar fi acumulat într-o lună, astfel că râurile s-au transformat în torenți furioși care au măturat tot ce au întâlnit în cale.

 

Case prăbușite, bătrâni evacuați cu barca

 

Imagini șocante arată cum partea din față a caselor cu etaj se prăbușește, iar alte locuințe s-au scufundat în pământ. Patruzeci și cinci de rezidenți, unii trecuți de 90 de ani, la o casă de îngrijire pentru bătrâni din Northwich, Chesire, au fost salvați de lucrătorii serviciilor de urgență.

Inundațiile i-au lăsat blocați în clădire, fără electricitate și încălzire și au fost scoși cu bărcile din imobilul inundat. Două mii de case din Didsbury, Greater Manchester, au fost evacuate, iar locuitorii s-au mutat în centrele de agrement și hoteluri din apropiere.

 

Râul Mersey a ajuns la o cotă de 3,27 de metri și a fost la câțiva centimetri distanță de a se revărasa și a distruge 10.000 de case, relatează Libertatea. Salvatorii au folosit porți de scurgere și „apărări improvizate de urgență împotriva inundațiilor”, pentru a împiedica revărsarea.

Premierul Boris Johnson a mers și el în zonele inundate și a avertizat că ce e mai rău urmează să vină, cu averse torențiale care se așteaptă să apară în weekend și săptămâna viitoare.

 

Noaptea trecută, mai existau încă trei avertismente severe de inundații de „pericol pentru viață”, în plus față de 400 de avertismente și alerte de inundații. Și nivelurile râurilor continuau să crească.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel