Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Un român și-a arătat „recunoștința“ pentru milostenia primită: A venit cu alți conaționali și i-au crăpat capul. „A fost o adevărată capcană“
WhatsApp
Un locuitor din Roissy-en-Brie a fost sechestrat şi bătut, fără milă, de trei români. Cei trei bărbaţi, care i-au golit casă, au fost condamnați la câte 5 ani de închisoare. Mai mult, le-a fost interzisă şederea în Franța.   
politia_franceza_roman_arestat

Luni, 12 octombrie, s-a desfăşurat procesul împotriva celui de-al treilea protagonist al acestui caz sinistru. Ionuț B., un român în vârstă de 27 de ani, a fost adus în fața judecătorilor săi la Curtea Penală Melun. La fel ca şi prietenii săi, a fost urmărit penal pentru că, în noaptea de 9 spre 10 martie, au bătut şi jefuit un locuitor din Roissy-en-Brie la el acasă.

Cei trei hoţi au furat toate obiectele de valoare, televizorul, telefoanele, echipamentele electronice, bijuteriile şi cardul bancar. Bunurile în valoare de 10.000 de euro au fost apoi vândute la un preț scăzut, la Paris. Cu excepția unui ceas de marcă care a fost găsit pe mâna acuzatului în momentul arestului.

Povestea a început cu câteva zile înainte de tragedie, când viitoarea victimă, care locuia în Rue des 50-Arpents, l-a observat pe Ionuț B. căutând în gunoiul în fața casei sale. L-a invitat la masă i i-a dat şi câteva haine. Românul i-a spus că locuiește într-o tabără de romi de la periferia Parisului. 

 

Seara liniştită s-a transformat într-un coşmar pentru victimă

 

Peste două zile, cei doi au vorbit la telefon și românul i-a spus victimei că va veni la el cu alţi doi prieteni. Cei patru bărbați s-au întâlnit în jurul orei 23 și au decis să privească un film la televizor. Însă seara liniştită s-a transformat într-un coşmar pentru victima care a fost bătură violent, suferind  mai multe vânătăi și o fractură de craniu. Când s-a trezit, era legat cu un cablu electric, iar casa îi fusese golită, scrie actu.fr

La procesul din 12 octombrie, Ionuţ B. a căuta să-şi minimizeze rolul, acuzându-şi prietenii de violenţă. Procurorul însă a cerut şi pentru el 5 ani de închisoare. „A fost o agresiune violentă, cu umilințe. A fost o adevărată capcană, nu numai pentru pradă, în special un televizor de 5.000 de euro, ci și pentru a pedepsi victima pentru orientarea sa homosexuală”, a spus judecatorul. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel