Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa se pregăteşte pentru noua etapă de relaxare a restricţiilor. Anunţul premierului Edouard Philippe
WhatsApp
Guvernul francez prezintă joi o nouă etapă de relaxare a restricţiilor începută pe 11 mai, cu o posibilă redeschidere a barurilor, restaurantelor şi grădinilor publice, în contextul îmbunătăţirii situaţiei sanitare în ţară, relatează AFP.

Premierul Edouard Philippe şi guvernul său vor anunţa joi după-amiază noi măsuri ce vor intra în vigoare începând cu 2 iunie, data stabilită pentru cea de-a doua etapă a relaxării măsurilor de restricţie în Franţa, unde epidemia de COVID-19 a făcut peste 28.500 de decese.

Potrivit unei surse guvernamentale, executivul francez intenţionează să redeschidă pe 2 iunie hoteluri, cafenele şi restaurante în zona verde, adică regiunile în care răspândirea virusului şi presiunea asupra spitalelor este scăzută. Pe de altă parte, în zona roşie şi, prin urmare, la Paris, ele nu îşi vor putea redeschide porţile până pe 1 iulie.

O altă măsură planificată: redeschiderea parcurilor şi a grădinilor publice în întreaga ţară, însă cu purtarea măştii în zona roşie. Subiectul este un motiv de dispută la Paris între guvern şi primarul socialist Anne Hidalgo care pledează ferm pentru redeschiderea lor. Închiderea grădinilor în această perioadă cu vreme bună provoacă multă nemulţumire la Paris, un oraş foarte populat.

Redeschiderea colegiilor (pentru copiii de 11-14 ani) este de asemenea luată în considerare, la fel ca şi relaxarea regulii care interzice deplasarea pe distanţe mai mari de 100 de km de locuinţă.

Guvernul a avertizat că purtarea măştii va rămâne obligatorie în mijloacele de transport public.

Citeşte şi: Franţa. Lucrătorii agricoli sezonieri şi lucrătorii detaşaţi pot intra în ţară. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel