Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Muncitori români, torturați de patroni. Ce pedepse au primit pentru „faptele monstruoase”
WhatsApp
Șapte persoane au fost condamnate de Curtea de Asize din Pas-de-Calais la pedepse de până la cinci ani de închisoare, dintre care două cu suspendare. Cei mai mulți dintre ei au fost acuzați de răpirea și maltratarea a trei români pe care îi suspectau de spargere.

Nouă persoane, membri sau rude ale aceleiași familii, originare din Wimereux, au apărut în fața judecătorilor: opt au fost acuzați de „sechestru”, „detenție arbitrară” cu „tortură și act de barbarie”. Cele trei victime au lipsit de la audiere.

Cei trei români erau angajați de o familie într-un parc de distracții de pe malul mării din Wimereux, o stațiune de pe litoral din Canal situată lângă Boulogne-sur-Mer.

O rudă a acestei familii, fratele tatălui, fusese „victima unei spargeri” și „îi bănuiseră pe români”, a explicat la momentul faptelor o sursă judiciară către AFP.

 

„Acte monstruoase”

 

În iulie 2017, „în represalii și pentru câteva ore, inculpații i-au supus pe cei trei români la cele mai grave abuzuri, cum ar fi arsurile provocate de un pistol cu ​​căldură”, a adăugat ea.

În timpul acuzării sale, avocatul general Philippe Sabatier a descris „fapte monstruoase comise de oameni care nu sunt monștri”.

Avocatul a solicitat achitarea pentru patru dintre aceștia - pe motivul absenței probelor - și sentințe cuprinse între trei și cinci ani, cu o pedeapsă cu suspendare, pentru ceilalți cinci.

Dar instanța a fost mai severă, pronunțând sentințe de cinci ani de închisoare, dintre care două pedepse au fost de un an cu suspendare. Două persoane au fost achitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel