Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franţa adoptă restricţii mai aspre în weekend-uri. Zonele care vor intra în carantină
WhatsApp
Franţa îşi înăspreşte restricţiile impuse pe Coasta de Azur pentru weekend-uri, ca urmare a unei noi creşteri a numărului cazurilor de COVID-19 în departamentul Alpes-Maritimes, au anunţat luni autorităţile locale, potrivit AFP şi dpa.
lume_franta_paris

În următoarele două weekend-uri, regiunea urbană de pe coastă se va afla în carantină, a precizat prefectul Bernard Gonzalez, ceea ce înseamnă că aproximativ 90% dintre locuitorii regiunii îşi vor putea părăsi locuinţele doar dacă au motive întemeiate, precum pentru a cumpăra alimente sau pentru o merge la medic. Exerciţiile fizice sau plimbările vor fi permise pentru cel mult o oră pe zi, pe o rază de 5 kilometri de locuinţă.

În acelaşi timp, Riviera Franceză impune purtarea măştii faciale şi interzicerea consumului de alcool în locuri publice.

Magazinele care au o suprafaţă mai mare de 5.000 de metri pătraţi vor trebui să fie închise, cu excepţia supermarketurilor şi a farmaciilor.

Potrivit lui Gonzalez, situaţia legată de COVID-19 din regiunea apropiată de frontiera cu Italia s-a deteriorat recent.

Rata incidenţei infecţiilor la 100.000 persoane pe şapte zile este în prezent de 588, de trei ori mai mare decât rata naţională, iar varianta britanică a coronavirusului a devenit răspândită.

Franţa este afectată grav de pandemia de COVID-19, cu peste 3,6 milioane de persoane infectate şi 84.000 de decese cauzate de noul coronavirus până în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel