Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Tânăr român, ucis cu un cuțit în plină stradă: „Mi-a fost greu să mă despart de EA“
WhatsApp
Un bărbat de 43 de ani, de naționalitate română a fost ucis în plină stradă, în Nantes. Suspectul, un alt român de 55 de ani, a fost arestat duminică dimineață, iar astăzi, 7 iulie, a mărturisit ce s-a întâmplat între ei.

Un român de 43 de ani a căzut secerat, în mijlocul bulevardului Victor-Hugo, din Nantes, după ce a fost înjunghiat în piept. Românul a murit câteva ore mai târziu la camera da gardă a spitalului CHU. Câțiva tineri, români, așteaptă în fața clădirii, exact acolo unde a fost înjunghiat bărbatul, vineri seara, în jurul orei 18.30. „Era din aceeași regiune din sudul României, ca mine", a mărturisit polițiștilor un alt român aflat în stare de șoc.

Se pare că tânărul „venea acasă de la serviciu” când a fost înjunghiat. „Are un copil mic“, au mai spus apropiații lui, care au aprins o lumânare la ușa locuinței sale.

Suspectul, un alt român, în vârstă de 55 de ani, locuia și el în aceeași clădire și, după ce a aplicat lovitura fatală, ar fi ridicat câteva lucruri și a părăsi rapid locul faptei. El a fost arestat duminică dimineață, la ora 11:30 am. 

Crimă de la o datorie la păcănele

 

Victima și suspectul sunt vecini și compatrioți români. În arest, bărbatul în vârstă de 55 de ani ar fi recunoscut că totul a pornit de la o datorie care se trage de la niște la jocuri de noroc. Cu câteva zile înainte de tragedie, autorul atacului a mărturisit  că a împrumutat 1.800 €  de la victimă. Fără un loc de muncă sau venituri, el ar fi fost de acord să-i dea mașina în schimb compatriotului său, de la care se împrumutase banii. „Mi-a fost greu să mă despart de ea“, ar fi explicat acesta. 

Tensiunea dintre cei doi români ar fi izbucnit mai devreme de ora atacului, în magazinul alimentar românesc din apropiere. Între cei doi a început o luptă, oprită rapid de oamenii prezenți în magazin. Însă a fost reluată, câteva minute mai târziu, în stradă, în apropierea locuinței lor. De această dată, românul îndatorat la conaționalul său ma tânăr scoate cuțitul de bucătărie pe care îl are în buzunar și îl înfige în pieptul acestuia.  El a spus poliției că a aruncat apoi cuțitul. Arma crimei este căutată în continuare de polițiști, potrivit Ouest France. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel