Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Șofer român de TIR, implicat într-un tragic accident. Transporta 2.000 litri de acid clorhidric (FOTO)
WhatsApp
Un șofer român de camion, care lucra pentru o companie germană, a fost implicat ieri după-amiază într-un tragic accident de circulație ce a avut loc la intersecția Sigean, pe autostrada A9, Franța. 

Potrivit lindependant.fr, accidentul a avut loc vineri, în jurul orei 16.00, atunci când o autoutilitară, care se deplasa pe banda stângă în direcția Spaniei, s-a abătut de la calea sa, a traversat barierele duble de siguranță centrale înainte de a ajunge pe banda opusă, pe sensul opus de circulaţie. O mașină abia l-a evitat, însă autoutilitara s-a izbit violent în remorca camionului românului înainte de a se bloca într-o barieră de siguranță. Autoutilitara și remorca camionului au luat foc instant și au fost complet arse.

Șoferul român al camionului a scăpat nevătămat, însă șoferul autoutilitarei, un francez de 39 de ani, a fost rănit grav. Suferă arsuri la brațe, la un picior, la față și la cap. El a fost evacuat de elicopterul SAMU 11 la secția de urgență a Centrului Spitalului Universitar din Montpellier.

Camionul românului transporta solvent, iar în bidoane, 2.000 litri de acid clorhidric diluat la 20%. Pompierii au trimis la fața locului o echipă specializată în riscuri chimice. Nu au existat scurgeri majore care să ducă la poluarea periferică.

 

La fața locului au fost angajați peste 40 de pompieri. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel