Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța: Mai mulți protestatari au vrut să intre peste Macron
WhatsApp
 Un spectacol a fost perturbat pentru o perioadă scurtă de timp după ce zeci manifestanți antiguvernamentali au încercat să pătrundă vineri seară într-un teatru din Paris unde se afla și președintele francez Emmanuel Macron, relatează site-ul Le Figaro.

Încă nu este clar modul în care manifestanții au știut despre prezența liderului francez în Teatrul Bouffes du Nord din Paris, dar autoritățile suspectează că jurnalistul și activistul Taha Bouhafs este implicat în acest incident.

Bouhafs, aflat și el în sala de teatru în care se afla și președintele, a fost reținut în legătură cu organizarea unei demonstrații nedeclarate.

Potrivit autorităților, activistul este suspectat de "apartenență la un grup format pentru a comite violențe sau pagube", a afirmat o sursă citată de publicația franceză.

Sute de mii de francezi protestează de mai multe săptămâni față de reforma sistemului de pensii propusă de Administrația președintelui Emmanuel Macron.

Principala nemulțumire a protestatarilor este propunerea de creștere a vârstei de pensionare în Franța. Președintele Emmanuel Macron a declarat că reformele sunt esențiale pentru a simplifica sistemul de pensii, dar adversarii săi spun că asta va însemna că mulți francezi vor trebui să lucreze mai mult decât până acum, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel