Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Franța. Epidemia de COVID-19 este sub control, potrivit experţilor
WhatsApp
Epidemia de COVID-19 este actualmente "sub control" în Franţa, a declarat vineri preşedintele Consiliului ştiinţific, profesorul Jean-Francois Delfraissy, citat de AFP. 

"Virusul continuă să circule, în special în anumite regiuni, dar circulă cu viteză mică. Acolo unde erau aproape câteva zeci de mii de cazuri, în jur de 80.000 de cazuri noi pe zi la începutul lunii martie, înainte de izolare, se estimează că sunt acum aproape 1.000 de cazuri", a explicat el pentru postul de radio France Inter.

"Aceasta arată cu adevărat că este o reducere importantă. Şi mai ales avem toate instrumentele pentru a depista toate aceste noi cazuri. Avem teste, avem un sistem de izolare şi de urmărire a contactelor, ceea ce permite în mod evident evitarea propagării", a adăugat prof. Delfraissy, specialist în imunologie.

Consiliul ştiinţific, însărcinat să ghideze puterile publice în gestionarea crizei legate de COVID-19 în Franţa, a publicat joi un nou aviz care recomandă pregătirea a "patru scenarii probabile" pentru lunile care urmează, mergând de la "epidemie sub control" până la o "degradare critică".

"Credem că scenariul nr.1, adică un control al epidemiei, este cel mai probabil. Este legat în acelaşi timp de consecinţele izolării, precum şi de faptul că acest virus poate fi legat de o anumită temperatură" climatică, a indicat Delfraissy, potrivit Agerpres.

Numărul pacienţilor aflaţi la reanimare în Franţa continuă să scadă zilnic, cu puţin peste 1.000 de pacienţi în stare gravă faţă de peste 7.000 în urmă cu două luni.

Franţa a raportat 29.065 de decese din cauza COVID-19 de la începutul epidemiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel