Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Focare de pestă porcină în toată țara. Carnea de porc s-ar putea scumpi 
WhatsApp
Toţi mai mulţi fermieri români reclamă faptul că au tot mai puţine animale, după ce pesta porcină africană s-a extins în toată ţara. Fermierii au calculat pagube de peste o jumătate de miliard de euro şi spun că de sărbători vom mânca mai multă carne din import.
Foto ILUSTRATIV

Locuitorii din comuna Glodeanu Sărat, județul Buzău sunt îngrijoraţi din cauza pestei porcine, deoarece opt focare au apărut în județ. Unul chiar la o fermă din satul vecin, Amaru. Acolo este una dintre cele mai mari ferme de reproducție a suinelor din județul Buzău. În doar trei zile, au fost eutanasiați peste 6.500 de porci.

Pesta porcină africană s-a extins în toate județele, cu excepția Capitalei. Numărul focarelor a urcat la 541, arată cele mai recente date oficiale. Reprezentații Autorității Sanitar-Veterinare spun că s-a ajuns în această situație pentru că mulți crescători de animale nu respectă regulile de prevenție, așa că îi așteaptă controale și sancțiuni drastice.

Pesta porcină nu este periculoasă pentru om, dar are un impact economic major. Animalele bolnave trebuie eutanasiate, iar fermele închise temporar. La nivel național, peste jumătate de milion de porci au fost sacrificați de la apariția bolii, în iulie 2017, și până acum, transmit Stirile TVR.  Consecințele le-am putea suporta cu toții: vom cumpăra carne mai scumpă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel