Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Focar de pestă porcină africană, într-o fermă din România
WhatsApp
Autoritățile sanitar-veterinare au confirmat prezența virusului Pestei Porcine Africane (PPA), la porcul domestic, într-o exploatație comercială situată în localitatea buzoiană Fundeni, comuna Zărnești. Peste 1.700 de animale vor fi eutanasiate.
Foto ILUSTRATIV

În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București- Laboratorul Național de Referință pentru Diagnostic și Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit și au instituit măsurile aplicabile în cazul diagnosticării unui focar de PPA într-o exploatație comercială.

În exploatație vor fi eutanasiate toate animalele, peste 1.700, iar cadavrele vor fi ecarisate. Centrul Local de Combatere a Bolilor Buzău s-a întrunit vineri, prin audio-conferință, și a adoptat planul de măsuri privind controlul și combaterea bolii, precum și a zonelor de restricții. Ancheta epidemiologică este în desfășurare, scie stiridebuzau.ro.

La această dată, Pesta Porcină Africană în județul Buzău evoluează într-o exploatație comercială, două exploatații non profesionale și mai există o suspiciune într-o altă gospodărie individuală. Iar în mediul silvatic, la porcul mistreț sunt înregistrate 63 de cazuri pe raza a 18 fonduri cinegetice.

Autoritățile solicită în continuare sprijinul și înțelegerea cetățenilor, chiar și în actuala conjunctură epidemiologică națională generată de evoluția COVID – 19, pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități, având în vedere gravitatea bolii și consecințele economice grave generate de apariția ei. Orice suspiciune de boală trebuie anunțată imediat medicului veterinar sau DSVSA Buzău.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel