Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Florin Cîțu neagă zvonurile potrivit cărora Programul Prima Casă se închide
WhatsApp
Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, neagă zvonurile potrivit cărora Programul Prima Casă se închide. Cîțu a declarat că programul va fi evaluat și îmbunătățit, dar nu va fi eliminat.

„Nu a oprit nimeni Programul Prima Casă. Ce am spus eu evaluăm. Vă spun opinia mea de economist: m-am uitat din 2016 și până acum și au fost reduse plafoanele pentru Prima Casă. Au venit tot felul de specialiști și au spus că dacă se reduc plafoanele pentru Prima Casă moare piața. Nu a murit. Piața s-a dezvoltat, există alte instrumente.

Trebuie să fim sigur că programul Prima Casă este ce a fost de la început: un program într-o perioadă de criză, de care România a avut nevoie atunci. Să vedem cum îl extindem. Aceste facilități, dacă nu suntem atenți, pot să facă mai mult rău decât bine.

Rămâne în continuare programul Prima Casă. Trebuie să evaluăm fiecare program și să vedem cum îl putem îmbunătăți. Asta este!", a declarat ministrul Florin Cîțu potrivit B1 TV.

Prima Casă este un program al guvernului României, lansat la data de 20 mai 2009, destinat sprijinirii persoanelor care achiziționează pentru prima dată o locuință și nu au beneficiat în trecut de credit ipotecar. Prin acest program, guvernul garantează 80% din valoarea împrumutului pentru cumpărarea locuinței. Valoarea maximă a creditului este de 60.000 de euro, iar pentru beneficiari nu există limită de vârstă.

Programul Prima Casă este criticat în diverse medii (ziare, forumuri) pentru că a limitat căderea prețului la imobiliare. Se argumentează că, dacă nu ar exista limita de 40.000 euro pentru un apartament de două camere, prețurile pentru acestea ar putea scădea sub această valoare și că Prima Casă menține artificial prețurile sus, împotriva pieței libere, reglementate de cerere și ofertă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel