Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Finlanda redeschide graniţele pentru călători din 17 state europene, însă nu şi pentru România
WhatsApp
Finlanda a anunţat miercuri redeschiderea frontierelor sale pentru călătorii din 17 state cu rată mică de infectare cu noul coronavirus, o listă care nu include Franţa şi Luxemburgul, transmite France Presse. Dar pe lista celor 17 state nu se regăseşte şi România, întrucât ţara noastră se confruntă cu o explozie de noi cazuri de COVID-19.

La 13 iulie, măsurile impuse la frontiere vor fi ridicate pentru ţările unde rata de infectare în cursul ultimelor 14 zile a fost mai mică de 8 la 100.000 de locuitori, a declarat guvernul de la Helsinki. De la data menţionată, deplasările profesionale şi alte călătorii considerate esenţiale vor fi autorizate între Finlanda şi, printre altele, Algeria, Australia, Japonia, Noua Zeelandă, Tunisia şi China.

La 15 iunie, Finlanda şi-a redeschis deja graniţele pentru călătorii din ţările baltice şi mai multe ţări nordice (Danemarca, Norvegia, Islanda), dar nu şi pentru Suedia, care încă înregistrează o rată de infectare superioară mediei regionale.

O săptămână mai târziu, autorităţile finlandeze au anunţat ridicarea restricţiilor, începând din iulie, pentru turiştii din alte 12 ţări europene considerate ''sigure'', o listă pe care a revizuit-o miercuri. Vizate de această nouă redeschidere sunt Ţările de Jos, Belgia, Italia, Austria, Grecia, Malta, Germania, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Liechtenstein, Elveţia, Cipru, Irlanda, Andorra, San Marino şi Vatican.

În termen de două săptămâni, autorităţile finlandeze vor face o nouă evaluare pentru a determina dacă pe listă ar putea fi adăugate alte ţări.

În prezent, cetăţenii din spaţiul Schengen şi din Regatul Unit pot călători în Finlanda din motive profesionale, familiale sau orice alt motiv considerat ''esenţial''.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel