Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Filmul românesc „Crai nou” i-a cucerit pe spanioli. Regizoarea a fost inspirată de propria poveste
WhatsApp
Filmul românesc „Blue Moon!(„Crai nou”) a fost premiat la Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian din Spania. Succesul este răsunător pentru România, având în vedere că este debutul regizoarei Alina Grigore.
Filmul românesc „Blue Moon”, premiat în Spania

Filmul românesc premiat în Spania este  povestea unei tinere din mediul rural care doreşte să scape  violență, de abuzuri.  Irina, o tânără de 22 ani,  este mezina unei familii disfuncţionale, cu un tată absent şi o mamă bolnavă, este dominată de rude mai îndepărtate care nu o lasă să studieze la București, informează Știrile PRO TV.

Alina Grigore s-a lăsat inspirată de propria poveste. Ea a povestit jurnaliștilor că a plecat din satul natal pentru a studia la oraș. În opinia regizoarei, educația este singura șansă pentru tinerii din România.

”La 18 ani, am fost cam singura fată din comunitate care a plecat la facultate și, când m-am întors în sat, după 15 ani, situația era neschimbată. Poate doar un pic, acum pleacă două fete la facultate în fiecare an... În România, educația rămâne o problemă uriașă. Cred că e rădăcina tuturor problemelor noastre”, a declarat Alina Grigore, potrivit sursei citate.

“Crai Nou” a concurat pentru marele premiu al festivalului de la San Sebastian alături de alte 17 producții. Regizoarea româncă a fost apreciată pentru naturalețea de care a dat dovadă în scrierea scenariului.

Marele premiu a fost obținut de regizorul filmului „As in Heaven”, o producție daneză. Alina Grigore a fost fascinată de film și teatru încă din copilărie, fiind protagonista mai multor telenovele românești.

Filmele premiate pot fi vizionate la cinema.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura si Traditii Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel