Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fiica primarului din New York, reținută în timpul protestelor, care au luat amploare în America
WhatsApp
Fiica primarului din New York, Bill de Blasio, a fost reținută la New York, sâmbătă seară, în timpul protestelor provocate de moartea afro-americanului George Floyd, potrivit New York Post.    
proteste america

Chiara de Blasio, în vârstă de 25 de ani, a fost reținută, sâmbătă, în Manhattan, în jurul orei locale 10.30 pm. Potrivit unei surse, fiica primarului din New York, alături de alți protestatari, a blocat traficul de la intersecția a două străzi și a fost reținută după ce manifestanții au ignorat cererea poliției de a elibera drumul.

"A fost un adevărat punct fierbinte, mașinile de poliție au fost incendiate, oamenii au aruncat lucruri și au scandat. S-au luptat cu polițiștii. Erau mii de oameni în zonă", a spus o sursă.  Publicația notează că, în timpul arestării, tânăra nu a spus că este fiica primarului.

 

Americanii revoltaţi de moartea afro-americanului George Floyd

 

Revoltele au izbucnit în Minneapolis și în alte câteva orașe după moartea afro-americanului George Floyd. Moartea unui bărbat de culoare, George Floyd (46 de ani), ca urmare a unui incident ăn care a fost implicat un polițist, a stârnit proteste violente în Statele Unite, în oraşele Minneapolis şi Los Angeles. George Floyd a murit după ce un ofițer de poliţie a stat 7 minute cu genunchiul pe gatul său, după imobilizare. Poliţistul a spus că bărbatul s-a opus arestării. În ciuda urletelor bărbatului care striga că nu poate să respire, poliţistul a rămas în aceeaşi poziție.

Ulterior, bărbatul a decedat în drumul spre spital. Incidentul a stârnit proteste masive în mai multe oraşe americane, în special în cel in care s-a petrecut - Minneapolis. Oamenii au ieşit în stradă pentru a cere dreptate şi condamnarea polițistului. Situaţia a degenerat însă rapid, iar oameni înarmaţi cu arme albe au spart magazine au incendiat mobilierul stradal.

Pe de altă parte, alţi americani înarmaţi au ieşit pe străzi pentru a proteja magazinele de jefuitori, arată Fox News. Guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, a declarat că "situaţia a evoluat într-un mod extrem de periculos" şi i-a rugat pe oameni să le permită pompierilor să intervină zilele trecute, poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene, în timp ce protestatarii au aruncat cu pietre, au pulverizat graffiti, iar mai multe magazine au fost jefuite.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel