Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fetele de aur ale României: Larisa Iordache, locul 1 la bârnă, Silviana Sfiringu, locul 2. Podum românesc la europene de gimnastică! 
WhatsApp
Sportiva română Larisa Iordache a câştigat medalia de aur la sol, duminică, la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Mersin (Turcia), cu 13,450.

Iordache, care în calificări a avut cea mai mare notă la sol, 13,433, a fost urmată în finală de turcoaica Goksu Uctaş Şanli, 13,100, în timp ce pe locul al treilea s-a clasat israelianca Lihie Raz, cu 12,750. Cealaltă româncă din finala de la sol, Antonia Duţă, a ocupat locul al cincilea, cu 12,600.

Larisa Iordache încheie Europenele din Turcia cu un bilanţ de patru medalii, două de aur la bârnă şi sol, două de argint, cu echipa, la sărituri.

În total, România a cucerit la Mersin cinci medalii la senioare, argint în competiţia pe echipe, aur prin Larisa Iordache la bârnă şi sol, argint prin Larisa Iordache la sărituri şi o nouă medalie de argint, la bârnă, prin Silviana Sfiringu.

Larisa Iordache (24 ani) mai are în palmares o medalie de bronz la Jocurile Olimpice, două de argint şi două de bronz la Campionatele Mondiale, precum şi 5 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz la Europene.

La bilanţul senioarelor se adaugă salba de medalii cucerite de junioare la Mersin, aur în toate probele (echipe, individual compus, pe aparate), 6 la număr, două medalii de argint, ambele obţinute de Maria Ceplinschi, la individual compus şi sol, şi una de bronz, câştigată de Andreea Preda, la bârnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sport Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel