Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fenomenul „fake news” la adresa vaccinului anti-Covid a devenit „a doua pandemie”
Guvernele din întreaga lume trebuie să combată fenomenul de „fake news” legat de vaccinurile anti-Covid 19, care a devenit „a doua pandemie”, a declarat președintele Federației Internaționale Crucea Roșie.
multime_cu_masti_strada

Potrivit lui Francesco Rocca, liderii trebuie să instaureze în comunități încredere privind importanța vaccinării.

Rocca a spus că „tot mai mulți oameni ezită când vine vorba de vaccinuri, mai ales de vaccinul împotriva Covid”.

Președintele federației Crucea Roșie a citat un studiu recent efectuat de Universitatea John Hopkins în 67 de țări, iar cercetarea a dezvăluit că rata de acceptare a vaccinului s-a redus semnificativ în majoritatea țărilor în iulie până în octombrie 2020.

 

„Trebuie să învingem și pandemia de neîncredere”

 

„Pentru a învinge această pandemie, trebuie să învingem și pandemia de neîncredere”, a declarat Francecsco Rocca.

Într-un sfert din țările implicate în studiul John Hopkins, rata de acceptare a vaccinului împotriva Covid-19 era aproape sau sub 50%. Japonia a scăzut de la 70% la 50%, în timp ce Franța a ajung la 38%, de la 51%.

Rocca a spus că lipsa încrederii "nu este nicidecum un fenomen occidental", explicând că studiile efectuate de Crucea Roșie în ultimele luni în opt țări africane - Congo, Camerun, Gabon, Zimbabwe, Sierra Leone, Rwanda, Lesotho și Kenya - au arătat un declin constant în ceea ce privește percepția riscului legat de infectarea cu Covid-19.

 

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?