Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Femeile au mai multe diplome decât bărbații
WhatsApp

În Elveția, femeile depășesc bărbații atunci când vine vorba de obținerea de diplome de doctorat, la fel cum pentru licență și master.

Peste 51% reprezintă femei din majoritatea studenților celor 12 instituții elvețiene de învățământ superior, conform ultimelor cifre anunțate de Oficiului Federal de Statistică din Elveția (OFS). Țara are zece universități de prim rang și două instituții tehnologice federale.

Tendința de creștere a început în 2008, când numărul studentelor l-a depășit pe cel al studenților pentru prima dată. În 1990, femeile reprezentau doar 38,8% din corpul studenților.

Unul dintre motivele principale ale schimbării este proporția mai mare de fete, estimată acum în jur de 60% în școlile preuniversitare. Acest lucru se reflectă în numărul de admiteri la universități, a declarat pentru swissinfo.ch un oficial al OFS.

Prin urmare, există mai multe femei decât bărbați care studiază pentru licență sau master la universitate, dar încă nu sunt în majoritate când vine vorba de doctorate. Elveția este a doua țară din Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare (OCDE) cu cel mai mare număr de deținători ai acelei diplome academice după Luxemburg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel