Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Fără taxe de roaming în UE pentru încă 10 ani. Corina Crețu: „Beneficii pentru românii care se află la muncă în străinătate“
WhatsApp
Comisia Europeană a decis să prelungească măsura privind eliminarea taxelor de roaming cu încă cu 10 ani, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare. Eliminarea, în primă instanță a acestor taxe a venit la propunerea actualului Comisar European pe Transporturi, Adina Vălean.
telefon_mobil_autobuz

Corina Crețu, actual europarlamentar al României, a anunțat că, recent, Comisia Europeană a adoptat decizia de a prelungi cu 10 ani măsura privind eliminarea taxelor de roaming, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare. Soția fostului lider liberal Crin Antonescu, Adina Vălean, a fost vicepreședinte al Parlamentului European.

Inițiativa, prelungită acum, i-a aparținut, în 2009, Adinei Vălean, actualul Comisar European pe Transporturi. Atunci ea propunea Parlamentului European, care a adoptat prevederile, la Strasbourg în martie 2009, reducerea tarifelor maxime în cazul expedierii mesajelor text și descărcării de pe Internet, în regimul roaming. Ulterior, acestea au fost eliminate unanim.

Măsura, beneficiară românilor care se află la muncă în alte state europene

 

„Salut propunerea Comisiei Europene de a prelungi cu 10 ani măsura privind eliminarea taxelor de roaming, astfel încât cetățenii europeni să poată comunica fără povara unor costuri suplimentare.

Mă bucur că, în acest fel, continuă proiectul pe care l-am votat în calitate de Membru al Parlamentului European în martie 2014, când s-a decis ca diferenţele dintre tarifele pentru sunat, mesaje şi utilizare de date în interiorul Uniunii Europene să dispară.

Mă gândesc în primul rând la beneficiile pe care le are această măsură pentru români, cu precădere pentru cei care se află la muncă în alte state europene şi care vor putea, astfel, păstra legătura cu familiile lor din țară și cu cei dragi.

Totodată, această măsură s-a dovedit a fi una care a crescut competitivitatea pe piață, unde la nivel european sunt sute de operatori de telefonie. Prin decizii de acest fel, sunt convinsă că poate crește și încrederea cetățenilor în Uniunea Europeană, pentru că astfel simt direct beneficiile apartenenței țării lor la acest proiect“, scrie europarlamentarul Corina Crețu pe pagina sa de Facebook.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel