Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
EXCLUSIV. Un ROMÂN din SUA dezvăluie REȚETA de SUCCES de a vinde pe AMAZON. Cum au reușit Andrei și Galya să facă ECHIPA PERFECTĂ în cuplu și în afaceri
WhatsApp
Andrei Ababi, în vârstă de 28 de ani, este unul dintre românii din SUA care a aflat cum este să ajungi sus începând de la munca de jos. A aflat ce înseamnă un business în țara tuturor posibilităților și cum să treacă de la meseria de șofer de camion la cea de a face afaceri pe Amazon. A învățat cum să cumpere din China și să vândă în America și Europa fără a fi nevoie să plece la un birou. A pornit alături de Galya Dancheva, în vârstă de 27 de ani, partenera de viață și de afaceri, și au avut curajul să străbată un drum încă nebătătorit în România. 

În anul 2015, Andrei, alături de un prieten, a plecat din România cu gândul de a avea o viață mai bună. Cu 300 $ în buzunar, a vrut să vadă ce înseamnă „American dream". Câteva cunoștințe din SUA l-au ajutat să obțină permisul de conducere pentru șoferi profesioniști, Andrei considerând că această meserie îl va ajuta să câștige bani pentru început.

În 2016 și-a deschis primul business în SUA. Andrei a pus bazele propriei afaceri cu transportul mărfurilor pe camion. Nu s-a lăsat intimidat că este un român în marea de americani și a avut curajul să-și cumpere TIR-ul propriu și să fie șef. Tot în 2016 a ajuns și Galya în SUA. Inițial în Michigan, ulterior mutându-se cu Andrei în Chicago.

(w670)

Ambițioși și curajoși, Andrei i-a propus Galyei să înceapă un alt tip de business: pe Amazon. Au fost inspirați de un cuplu tânăr care a reușit și au spus: „de ce nu?". Așa a început totul. Au cumpărat cursul Amazing Selling Machine și, după cum chiar Andrei mărturisește, au știut că va face o echipă foarte bună cu Galya. A strâns câțiva bani și în 2017 a înființat o firmă separată pentru a vinde pe Amazon și... au început cursul.

În februarie 2018, Andrei și Galya au lansat primul lor produs pe Amazon, vânzările depășind orice așteptare. Încă din prima lună au vândut de 20.000$ și au rămas fără produse în stoc în numai două luni. În următoarele luni au mai lansat alte două produse, iar în octombrie 2018 Andrei și Galya aveau vânzări de peste 50.000 $ pe lună. Apoi, în luna cadourilor, decembrie, vânzările pur și simplu au explodat, astfel că cei doi au ajuns la 130.000 $ pe lună.

Aceleași produse le-au lansat în acest an în Europa: Anglia, Germania, Italia, Franța și Spania, iar Galya și Andrei au în plan ca până la finele anului să depășească 1 milion de dolari.

ȘtiriDiaspora.ro: Andrei, Galya, cât de greu a fost să părăsiți România, respectiv Bulgaria?

Andrei: Nu a fost ușor deloc să las totul în urmă, familie, prieteni și viața pe care o aveam, dar din cauza unui eveniment tragic în familie am fost „forțat" să iau această decizie de a veni în SUA.

Galya: Nu am vrut să-mi las prietenii și familia în urmă, dar știam că voi avea oportunități mai bune în SUA.

ȘtiriDiaspora.ro: După doar un an ți-ai deschis propria afacere. Știai să conduci, știai cu ce se „mănâncă" transportul de marfă de pe camion și ai avut curajul de a-ți urma propriul drum. A fost primul proiect de afacere în SUA? Cum a început? Ce te-a determinat să faci schimbarea?

Andrei: Când am ajuns nu aveam nicio legătura cu camioanele, cu excepția faptului de a conduce o mașină normală. Cunoșteam din România o persoană care m-a ajutat să iau permisul pentru camioane și apoi am început să lucrez. Ca șofer nu se făceau așa de mulți bani. Plus că aveam și datorii pe care le făcusem întrucât am urmat școala de șoferi. Nici nu aveam un program flexibil cum îmi doream, așa că am luat decizia de a deschide propria companie.

(w670)

ȘtiriDiaspora.ro: Ce înseamnă „Viața de Șofer" în SUA?

Andrei: Viața de șofer nu e ușoară deloc. În primul rând nu ai timp să stai cu familia și prietenii, nu e cel mai sănătos mod de a trăi, plus că e unul dintre cele mai periculoase locuri de muncă. Stăm 11 ore pe zi pe scaun și mâncăm în mare parte de la restaurante de tip fast-food. Singurele avantaje sunt că suntem destul de bine plătiți și avem program flexibil cât de cât, dar și aici ai de ales între a face bani și a sta a acasă cu cei dragi.

ȘtiriDiaspora.ro: Pe Galya ai spus că ai cunoscut-o în Chicago. Cum a ajuns un român și o bulgăroaică să se cunoască în SUA și să înceapă pe un drum comun împreună așa de frumos și de succes?

Andrei: Pe Galya am întâlnit-o în 2013, în SUA, la un program de schimb cultural pentru studenți. În 2017 am decis să ne alăturăm eforturilor și să începem o afacere care să ne permită mai multă libertate și flexibilitate. Îmi doream mai mult decât ar putea oferi camionul care nu era prea bun în viața noastră de cuplu întrucât stăteam mai mult departe de casă. Luptele prin care am fost amândoi ne-au motivat să creăm ceva nou.

ȘtiriDiaspora.ro: Ați trecut apoi amândoi de la afacerea cu camioane la cea în vânzări online. O trecere bruscă? Andrei, are puncte comune?

Andrei: A fost oarecum o trecere bruscă, dar îmi doream să fac ceva care îmi place, să am libertatea de a călători și a avea timp liber mult mai mult și să producă destul de mulți bani ca să mă pot întreține, așa am descoperit acest model de business care le îmbină pe toate. De mic am visat să fac bani în timp ce dorm, să pot lucra de oriunde mă aflu și când vreau. Nu cred că sunt puncte comune între cele două business-uri. Însă, în ambele situații trebuie să fii foarte atent cum cheltui banii.

(w670)

ȘtiriDiaspora.ro: Galya și Andrei când şi cum aţi început voi efectiv această afacere pe Amazon şi care au fost paşii iniţiali? Cui i-a fost mai greu la început?

Andrei: În 2017 am dat peste un interviu pe Youtube al unui cuplu care vindea pe Amazon. Atunci am aflat pentru prima dată despre acest model de business. În octombrie în acel an am cumpărat un curs - Amazing Selling Machine - care ne-a învățat pas cu pas cum să începem să vindem pe Amazon. În februarie următorul an deja am lansat primul produs. Inițial am urmat amândoi cursul, dar Galya s-a ocupat de implementare, partea mea fiind mai mult organizatorică și cu investiția.

Galya: Am început să aflăm despre acest model de afaceri la sfârșitul anului 2017. Am achiziționat un training online -Amazing Selling Machine. Ne-a arătat totul pas cu pas. Acesta a fost primul pas - să ne alăturăm unei comunități din care putem învăța. Patru luni mai târziu (februarie 2018) primul nostru produs a fost lansat pe Amazon. Consider că am fost foarte eficienți în învățare și implementare.

ȘtiriDiaspora.ro: Care au fost cele mai mari temeri, piedici și cele mai mari riscuri pe care voi doi vi le-ați asumat?

Andrei: Inițial cea mai mare piedică a mea a fost să o conving pe Galya că e un model bun de business și că putem reuși. În rest am avut tot felul de mici piedici ca în orice business. De exemplu, la început, după prima lună de vânzari, fabrica la care produceam produsele a decis să amâne comanda noastră cu mai mult de o lună. Astfel am rămas fără stoc și îți și pierzi poziția în lista de pe Amazon. Însă nu ne-am lăsat și am continuat găsind alt producător, iar în ziua de astăzi lucrăm tot cu el.

Galya: Cea mai mare temere a mea a fost să cred în mine că pot să o fac. Desigur, am avut și alte obstacole - produsul nostru a fost supus unei inspecții pentru materiale periculoase, am fost vizați de concurenți care au plătit oameni pentru a ne scrie recenzii negative - ceea ce poate afecta foarte grav afacerea! Ne-am confruntat cu numeroase probleme, însă obstacole există în orice afacere.

(w670) 

ȘtiriDiaspora.ro: Ce tipuri de produse comercializaţi și cum aţi reuşit să atrageţi clienţi pentru astfel de vânzări mari?

Andrei & Galya: Vindem produse pentru bucătărie pe care le luăm din China. În acest moment am reușit să ajungem pe șase piețe: America, Anglia, Germania, Franța, Spania și Italia. Majoritatea vânzărilor noastre provin din Amazon. Avem un produs de înaltă calitate, iar o mică parte din vânzările noastre provin și din E-bay, dar și din site-ul nostru.

ȘtiriDiaspora.ro: Ce perspective consideraţi că are acest segment?

Andrei & Galya: Vânzarea online are un potențial imens! Cunoaștem oameni, oameni obișnuiți, care și-au vândut afacerile cu milioane de dolari și cunoaștem altele care și-au crescut mărcile, vând cu amănuntul și câștigă o sumă imensă de bani în fiecare lună. Banii vă permit să călătoriți, să lucrați din orice parte a lumii, să aveți stilul de viață pe care îl doriți, să aveți grijă de sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

ȘtiriDiaspora.ro: Care ar fi dezavantajele şi obstacolele în acest business pe Amazon? Este dificil să fii antreprenor străin în SUA în 2019? De ce anume v-ați lovit cel mai des?

Andrei & Galya: Cred că singurul dezavantaj este faptul că platforma pe care vindem nu este a noastră - este Amazon, așa că trebuie să le respectăm regulile, astfel încât uneori s-ar putea simți că nu tot ceea ce facem este corect pentru noi în calitate de vânzător terț. Însă, nu contează unde vă aflați - puteți fi oriunde în lume și asta este frumusețea acestui model de afacere.

ȘtiriDiaspora.ro: Voi doi ați participat la multe evenimente de business internaţionale. Ajutați antreprenori români sau străini să reuşească şi ei în acest model de business?

Andrei & Galya: Ne place să mergem la evenimente - nu numai pentru a învăța noi strategii despre afaceri, ci și pentru că întâlnim atât de mulți oameni din atâtea țări diferite! Ne-am făcut mulți prieteni noi, inclusiv mulți prieteni din România! Am ajutat mai multe persoane care ne-au cerut ajutor. Important este să avem elementele de bază pentru că nu îi putem învăța totul. Ne place să sprijinim alți antreprenori cu tot ce putem!

ȘtiriDiaspora.ro: Dincolo de afacere, ce satisfacţii şi avantaje vă aduce această ocupaţie?

Andrei: Avem program flexibil și nu trebuie să cerem voie nimănui când vrem zile libere. Recent am luat decizia de a ne muta din Chicago în Orlando avantajul fiind că putem lucra de oriunde avem internet.

Galya: Ne place să avem oportunitatea de a crește, de a lucra la realizarea propriilor noastre obiective și de a ne îndeplini propriile obiective, deoarece atunci când lucrezi pentru altcineva, atunci lucrezi pentru visele lor! Vrem să călătorim în lume și să putem ajuta și alți oameni să devină șefi proprii!

(w670)

ȘtiriDiaspora.ro: În ce măsură v-au schimbat, ca oameni, pe interior, SUA? V-a influențat în vreun fel filosofia de viață? Poate și pe cea de business?

Andrei: Aici am devenit mai dur decât eram în România. Nu mai accept să mă calce în picioare nimeni și am învățat să-mi cer drepturile. Pe partea de business nu am cum să fac comparație pentru că nu am avut unul în România, dar ce am învățat aici e că trebuie să fii atent în cine te încrezi și să verifici de mai multe ori.

Galya: Am învățat că viața oferă mult mai multe oportunități, dar tindem să le ignorăm. Am fost crescut să cred că cel mai bun lucru pe care îl pot face este să studiez din greu doar pentru a putea lucra mai mult după asta. A avea mentalitatea potrivită este foarte important! Dacă aveți îndoieli că nu puteți face un lucru sau dacă continuați să credeți că veți eșua, atunci în cele din urmă veți face acest lucru.

ȘtiriDiaspora.ro: Credeți că există un model sau o formulă pentru a deveni un antreprenor de succes? Ce sfaturi aveți pentru cei ce vor să pornească în această aventură pe Amazon? La ce trebuie să se aștepte și cu ce trebuie să se înarmeze?

Andrei: Nu cred că există un model anume, fiecare trebuie să-și găsească calea și cel mai important să facă ceea ce-i place și să muncească zi de zi până ajunge la ţelul propus. La fel de important aș putea spune că este răbdarea. În ziua de astăzi, mai ales tinerii, vor să facă bani ușor, fără sacrificii și foarte repede.

Galya: O spun din nou - mentalitatea este foarte importantă! Sfatul meu ar fi să începeți să învățați și să implementați! Mulți oameni se alătură diferitelor instruiri și apoi nu iau nicio măsură. Stabiliți-vă obiectivele - păstrați-le realiste! Împărțiți aceste obiective pe un an, 6 luni, 1 lună, 1 săptămână și 1 zi. Vei afla că obiectivele tale sunt mai realizabile decât te-ai gândit.

ȘtiriDiaspora.ro: Dacă ați avea ocazia de a începe totul de la zero, ce ați face diferit?

Andrei: Nu cred că aș schimba nimic. Cred că fiecare pas pe care l-am făcut m-a ajutat să ajung aici.

Galya: Nu cred că aș fi schimbat nimic!

ȘtiriDiaspora.ro: Cum se împacă viața profesională cu cea personală? Vă rămâne timp liber?

Andrei & Galya: Cu siguranță avem timp liber dacă vrem. Suntem în punctul în care avem oameni care lucrează pentru noi, astfel încât acest lucru să ne elibereze timpul. În funcție de ceea ce dorim să obținem și care sunt planurile noastre, putem petrece chiar mai puțin 30 minute pe zi „lucrând" și apoi să ne bucurăm de ziua respectivă.

(w670) 

ȘtiriDiaspora.ro: Lăsând la o parte transporturile și Amazonul, ce ne puteți spune despre SUA? Cum vedeți voi doi SUA după atâta timp petrecut acolo?

Andrei: Oricine vine aici cred că simte un şoc cultural. Oamenii sunt mai pozitivi, zâmbesc mai mult, au un respect mai mare ca în România pentru legi. Nu am încercat să fac business în România, dar aici cred că e puțin mai ușor să deschizi o afacere și să ai acces la bani. În rest sunt și aici probleme ca în orice țară din lumea asta.

Galya: La fel ca orice altă țară, nu totul este perfect. În acest moment nu știm dacă vom trăi aici pentru totdeauna, deoarece există atât de multe țări de explorat.

ȘtiriDiaspora.ro: În final, spuneți câteva cuvinte care să servească drept motivație pentru cititorii StiriDiaspora.ro.

Andrei: Cel mai bun sfat pe care îl am este să începeți cât mai rapid un business. Mulți sunt interesați să-și deschidă propria afacere, dar o amână din diferite motive. Oamenii trebuie să creadă mai mult în ei și să învețe să-și asume riscuri calculate. Cei interesați de acest model de business AICI sunt câteva video gratis făcute de cei din Amazing Selling Machine care vă vor introduce în această lume. Desigur că ne puteți contacta personal pe Facebook căutând Andrei Ababi sau Galya Dancheva. Mult succes viitorilor antreprenori!!

Galya: Dacă am putut noi, puteți și voi! Am început cu buget limitat și fără cunoștințe anterioare despre vânzarea online sau administrarea unei afaceri!

Andrei și Galya doresc să îi inspire și să îi îndrume pe alți tineri antrepenori așa cum si ei au fost inspirați la rândul lor ca să se apuce și ei de acest business.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel