Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Europa începe să se redeschidă pentru persoanele imunizate
WhatsApp
Europenii care s-au vaccinat au tot mai multe motive să se felicite: după modelul Israelului, țări precum Ungaria, Germania, ori Marea Britanie, redeschid tot mai multe servicii pentru cei imunizați.
multime_masti_protectie

Iar guvernul de la Londra le dă britanicilor motive să spere că de luna viitoare vor scăpa de obligativitatea distanțării sociale. În schimb, responsabilii îi sfătuiesc să nu plece în vacanță în străinătate, pentru a nu aduce noi tulpini în Regat.

Chiar dacă n-au mai avut ocazia să cânte de peste un an, artiştii nu şi-au pierdut reflexele. Şi nici spectatorii - pofta de distracţie.

5.000 de britanici vaccinaţi au avut posibilitatea să participe la un festival organizat cu titlu experimental într-un parc din Liverpool, fără măşti şi fără distanţare.

Şi în unele landuri germane și-au redeschis parcurile de distracţii pentru cei care deţin dovada vaccinării ori teste negative.

 

Ungaria a deschis hotelurile, restaurantele în interior, sălile de sport şi muzeele

 

După ce a vaccinat 40% din populaţie, Ungaria a deschis hotelurile, restaurantele în interior, sălile de sport şi muzeele.

În fața băilor termale, atât de preţuite de vecinii noştri, oamenii au primit cu urale deschiderea porţilor. Certificatul de vaccinare este condiţie obligatorie pentru acces.

„Am constatat că mulţi oameni nu şi-au primit certificatele, deşi au fost vaccinaţi în spitale ori în centre de vaccinare. Am avea toate motivele să-i lăsăm să intre, dar nu putem”, a declarat Ildiko Szucs, CEO Budapest Spas, potrivit Știrile PRO TV.

Şi Grădina Zoologică din Budapesta s-a redeschis, cu o nouă atracţie pentru vizitatori: un elefant născut în urmă cu o săptămână.

 

În Franţa s-au redeschis şcolile şi liceele

 

După o pauză forţată de 4 săptămâni, luni, în Franţa s-au redeschis şcolile şi liceele, dar numai la jumătate din capacitate. Elevii vor alterna cursurile online cu prezenţa fizică. Cu patru copii, un părinte nu-şi ascunde bucuria.

Frédéric Ménard: “Îi ajuţi la teme, îţi baţi capul să rezolvi probleme de conectare, cum să împarţi computerele între toţi membrii familiei, aşa că mama şi tata ajung să lucreze când copiii se duc la culcare. Nu e deloc simplu.”

Peste Ocean, aproape 105 milioane de americani au fost vaccinaţi cu ambele doze, adică 30% dintre adulţi. Experţii sunt însă îngrijoraţi de faptul că interesul pentru imunizare a scăzut semnificativ.

Dr. Anthony Fauci: “Îl poţi infecta pe altul din neatenţie, iar acesta poate transmite infecţia mai departe cuiva care s-ar putea îmbolnăvi grav şi chiar muri.”

Pentru imunitatea colectivă e nevoie de vaccinarea a cel puţin 70% din populaţie.

 

New York plănuieşte revenirea la normalitate de la 1 iulie

 

New Yorkul, epicentrul iniţial al pandemiei în Statele Unite, plănuieşte revenirea la normalitate de la 1 iulie, iar Chicago permite deja organizarea de festivaluri.

Pe de altă parte, cu întârziere de câteva luni faţă de alte companii, Delta Airlines a început să vândă scaunele din mijlocul rândului.

Ranjan Goswami, Delta Air Lines: “Ritmul vaccinării ne ajută cu adevărat. Ştim că pasagerii noştri sunt încrezători, altminteri n-ar face rezervări în număr aşa de mare.”

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel