Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Elveția: record de cazuri de trafic de persoane
WhatsApp

Centrul de sprijin pentru femei emigrante și victimele traficului de femei – FIZ - din Elveția a oferit, anul trecut, sprijin pentru 300 de victime ale traficului de persoane. Cele mai multe cazuri - 255 - au fost înregistrate în 2019.

Potrivit organizației din Zurich, majoritatea victimelor traficului sunt femei, însă de sprijin au avut nevoie și bărbați, și transsexualii. FIZ afirmă că, în cadrul Programului de protecție a victimelor, a ajutat peste 300 de persoane din 57 de țări, să fugă din rețelele de exploatare și violență, majoritatea din Nigeria, România, Ungaria, Bulgaria, Camerun, Congo și Serbia, precizează swissinfo.ch.

Din cauza pandemiei, izolarea socială a crescut și cursurile de limbă și oportunitățile de angajare au fost anulate, și ca urmare, susține FIZ, nevoia de sprijin psihosocial și consiliere a crescut. De asemenea, organizația a trebuit să crească numărul de paturi în centrele de primire și să organizeze cazare suplimentară din cauza rigorilor pandemiei. 60% dintre cei care au beneficiat dea ajutor din partea FIZ erau lucrători sexuali, în principal din America Latină și Europa de Est.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Abuzuri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel