Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ei sunt gemenii de 4 ani care au murit arși de vii în brațele mamei lor, în autocarul din Bulgaria: Luan şi Alban erau cei mai mici pasageri
WhatsApp
Cei mai mici pasageri care au murit în autocarul ars din Bulgaria erau gemenii Luan şi Alban de doar patru ani. Ei au fost arși de vii în brațele mamei lor într-un incendiu îngrozitor care a izbucnit în autobuzul ce transporta turiști de la Istanbul în Skopje. 

Luan Ahmeti și Alban Ahmeti, ambii în vârstă de patru ani, au murit împreună cu mama lor Avni și tatăl Jihan într-un incendiu care a ucis alți 41 de oameni, inclusiv zece copii. Mama albaneză a fost găsită moartă cu cei doi fii în brațe lângă ușile autobuzului.

Printre alte victime se numără Gazmend Ukali, în vârstă de 27 de ani, și logodnica sa, Albina Belluli, în vârstă de 23 de ani.

Incendiul a izbucnit într-un vehicul care transporta turiști care se întorceau dintr-o călătorie în Turcia pe o autostradă, la ora locală 2 dimineața, în apropiere de Bosnek, în sud-vestul capitalei bulgare Sofia.

Rapoartele susțin că focul a fost atât de intens încât multe dintre victime au fost arse fără a fi recunoscute.

 

Printre victimele incendiului s-au numărat 12 copii


Oficialul ministerului bulgar Nikolai Nikolov a declarat că printre victimele incendiului s-au numărat 12 copii. Cinci dintre copiii decedați confirmați erau de la aceeași școală primară din capitala Macedoniei de Nord, Skopje. În fața școlii primare Ismail Qemali, elevii au plâns după ce au auzit vestea că cinci dintre colegii lor, toți dintr-o familie, au fost uciși.

Cursurile la școală au fost suspendate temporar.

În Bulgaria, Adnan Yasharovski, în vârstă de 45 de ani, a spus că fiica sa, Zuleikha, în vârstă de 16 ani, l-a sunat pentru a-i spune că a supraviețuit accidentului, iar el a călătorit să o vadă la spital.

„Plângea. Mâinile îi erau arse, dar în rest e bine”, a spus el în afara spitalului. „Nu a spus mare lucru, plângea și era șocată. Am văzut-o doar pe uşă pentru că din cauza COVID, nu m-au lăsat să intru în salon”.

 

Cauza incendiului este încă în curs de investigare

 

Unul dintre supraviețuitori a spus că dormea ​​când a auzit o „explozie puternică”, relatează presa locală.

Rapoartele spun că șoferul ar fi putut fi ucis când autobuzul a lovit o balustradă, ceea ce înseamnă că nu a putut deschide ușile pentru a permite oamenilor să scape.

Imaginile au arătat vehiculul ars înconjurat de pompieri și echipaje de urgență care s-au grăbit la fața locului pe autostrada Struma din vestul Bulgariei.

Cauza incendiului este încă în curs de investigare, dar oficialii au spus că una dintre principalele teorii este că șoferul a fost de vină.

Anchetatorul bulgar Borislav Sarafov a declarat: „Greșeala umană a șoferului sau o defecțiune tehnică sunt cele două versiuni inițiale ale accidentului”.

 

La bordul autocarului se aflau 52 de persoane

 

Șapte persoane au fost transportate la spital cu arsuri, dar sunt într-o stare stabilă după ce au sărit din autobuzul în flăcări în siguranță.

Mulți au suferit arsuri la față și la mâini, în timp ce un alt pasager avea un picior rupt. Presa locală a spus că supraviețuitorii au spart un geam și au sărit din vehicul.

La bordul autocarului se aflau 52 de persoane și multe dintre victime erau rude între ele, au spus oficialii.

Infernul fatal a trimis unde de șoc în Bulgaria și Macedonia de Nord, unde era înmatriculat autobuzul.

Prim-ministrul interimar bulgar Stefan Ianev a declarat: „Avem o tragedie enormă aici”.

Ministrul de Interne Boyko Rashkov a declarat: „Oamenii sunt îngrămădiți înăuntru și sunt arși în cenușă. Poza este terifiantă, terifiantă. Nu am mai văzut așa ceva până acum”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel