Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ei sunt cei patru români morți în accidentul din Arezzo. Familia Ciurar își plânge rudele: „Plecau prima dată în Italia. Se duceau să muncească“
WhatsApp
Comunitatea din Reteag, comuna Petru Rareș din Bistrița-Năsăud se pregăteşte de înmormântarea celor patru membrii ai familiei Ciurar, care au pierit, pe 5 iunie, într-un teribil accident rutier în Italia. 

Traian Ciurar, fratele lui Emil Ciurar, şoferul care a condus automobilul morţii, a povestit, în EXCLUSIVITATE pentru ŞtiriDiaspora.ro, că sicriele celor patru membrii ai familiei vor ajunge în ţară, cel mai probabil, vineri.

„Îi vom înmormânta, sâmbătă, aici, în comună. Nu ne-a ajutat nimeni să-i aducem acasă pentru a-i înmormânta. Nici Ambasada României nu ne-a ajutat. Singuri le-am făcut pe toate. Era pentru prima dată când mergeau în Italia. Se ducea la un frate de-al meu. Se duceau să muncească“, spune Traian Ciurar.

Citește și: Italia. Românul care a provocat accidentul mortal, prima declarație: „Am încercat să-mi salvez copiii!”

Acum, oamenii din comunitatea de romi din Reteag, membri ai unei confesiuni religioase, sunt dărâmaţi de cele întâmplate. Pe pagina de Facebook a rudelor celor decedaţi, oamenii din comunitate au scris zeci de mesaje: „Drum lin spre ceruri la dreapta Tatălui. Odihnă veşnică“, „Dumnezeu să vă ierte şi să aibă milă de sufletele voastre că mare durere a rămas în urma voastră, dragii mei“, „Dumnezeu să îi odihnească în pace“; „Domul Isus Hristos să întărească familia greu încercată prin puterea Domnului“, „ Condoleanţe. Dumnezeu să întărească familia îndurerată. Să vă dea putere să puteţi trece peste această încercare grea“.

 

Patru persoane au decedat pe loc

 

Reamintim că doi minori, împreună cu bunicii lor paterni, au murit în urma unui accident rutier, care a avut loc, pe 5 iunie, pe autostrada A1 din Italia, între Arezzo și Monte San Savin. Automobilul condus de tatăl lor, Emil, a intrat într-un camion care staționa. În urma impactului, sora geamănă a fetiței de 10 luni, care a decedat, împreună cu un copil de 13 ani, dar și mama copiilor, au ajuns cu răni la spital.

Familia Ciurar se deplasa în Italia la muncă, la cules de mere. Emil, șoferul român care conducea mașina în care se afla toată familia sa, a declarat că a dormit pentru o clipă la volan din cauza oboselii. În urma analizelor s-a constatat că nu consumase alcool și nici alte substanțe interzise. Acuzat de omucidere rutieră multiplă, în urma unui accident cu 4 victime, el riscă în teorie până la 21 de ani de închisoare, dar este posibil să beneficieze de circumstanțe atenuante. Emil Ciurar a fst arestat după prducerea accidentului, însă astăzi el a fost eliberat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Povestea Mea Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel