Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
E oficial! Anglia recunoaște certificate Covid din Moldova
Republica Moldova este adăugată în lista țărilor ale căror certificate de vaccinare împotriva COVID 19 sunt recunoscute în Anglia. Măsura va intra în vigoare de astăzi,  11 octombrie, ora 04.00.
Anglia recunoaște certificatele Covid din Moldova

Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie atenționează că, pentru cei care sosesc în Anglia înainte de această dată, sunt valabile regulile pentru persoanele care nu sunt complet vaccinate.

După 11 octombrie, călătorii care dețin un certificat de vaccinare moldovenesc trebuie să prezinte la intrarea în Marea Britanie următoarele: dovada rezervării unui test COVID care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosireși formularul passenger locator form, transmite IPN.

Autoritățile britanice amintesc că, de la 1 octombrie, accesul în acest stat se face pe bază de pașapaort valabil.

Deși se confruntă cu o lipsă de personal în mai multe domenii, Marea Britanie a devenit strictă cu străinii. Guvernul condus de Boris Johnson a anunțat că sunt disponibile 5000 de vize temporare de muncă pentru cei care vor să lucreze ca șoferi profesioniști. Cu toate acestea, până în prezent s-au înregistrat doar 127 de cereri pentru acordarea vizelor temporare de muncă. La acest moment, Marea Britanie se confruntă și cu o criză alimentelor de bază, iar premierul Boris Johnson spune că „totul va fi temporar” și nu se va opune unui nou val de migranți. Oficialii Angliei au făcut apel la companii, pentru salvarea economiei. S-a cerut mărirea salariilor pentru șoferii profesioniști.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?