Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dreamin’, revigorează viața și opera lui Cristian Nemescu
WhatsApp

Institutul de Cultură din Valencia a primit 133 de proiecte cinematografice pentru crearea unui scenariu de film. Vicente Pascual a reușit să câștige cu proiectul său Dreamin¹, pentru care a primit 39 din 40 de puncte posibile. Cineastul va primi din partea Universității din Alicante 8 000 de euro pentru a finanța documentarul care se desfășoară în România.

Vincente Pascual, câștigătorul de anul acesta, va călători, la București, pentru a scrie scenariul filmului documentar despre tânărului regizor român Cristian Nemescu, cât și despre opera acestuia.

Un documentar filmat cu Universitatea din Alicante în România cu câțiva ani în urmă, numit ”La Cometa de Andrei”, a fost declanșatorul care l-a determinat Vincente Pascual să aleagă țara noastră, unde a petrecut cinci veri studiind limba și cultura. Acum locuiește între Alicante si București, unde pregătește două proiecte de lung metraj: un documentar,”Aripi Invizibile”, si unul documentar - ficțiune ”Dreamin´”. Mai mult, Pascual susține o strânsă legătură cu cinematografia și cultura românească prin studiile sale la Universitatea Transilvania din Brașov și la Institutul Cultural Român.

”Dreamin "este titlul unui documentar de 75 de minute, care revigorează personajul tânărului regizor român Cristian Nemescu și opera acestuia. În 2006, regizorul Cristian Nemescu a murit într-un accident, la doar 27 de ani, fără să-și finalizeze primul film de lung metraj.

Proiectul lui Vicente Pascual combină o narațiune între genurile documentar și ficțiune. Partea documentară, care este majoritară, ilustrează scurta viață paralelă cu structura și diverse fragmente ale filmului lui Cristian Nemescu ”California Dreamin'”. Partea de ficțiune trece printr-o scurtă istorie care se petrece în actualul București.

La prezentarea proiectului său, Vincente Pascual a evidențiat numărul mare de români care locuiesc în prezent în Valencia, în jur de 143.000, mulți dintre ei fiind născuți în regiune.

 

 

Sursa foto - Facebook Vincente Pascual

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Cultura Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel