Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dragnea, o nouă șansă să fie eliberat luna aceasta
WhatsApp
Liviu Dragnea ar putea afla, pe 19 mai, dacă poate fi eliberat din penitenciar înainte de termen. Tribunalul București redeschide dosarul cererii de eliberare condiționată a fostului lider PSD, după ce Judecătoria Sectorului 5 a respins, în aprilie, cererea sa.

Liviu Dragnea află peste două săptămâni dacă iese din închisoare. Tribunalul Capitalei a fixat termenul de judecată în data de 19 mai. Decizia instanței va fi definitivă, informează Realitatea PLUS.

Înainte de sărbători, Judecătoria Sectorului 5 a respins cererea de eliberare condiționată a fostului șef PSD, pe motiv că nu a dat suficiente dovezi de îndreptare.

Totodată, în motivarea data de Judecătoria Sectorului 5 se arată că Judecătoria s-au opus eliberării fostului lider PSD pe motiv că acesta a lipsit la mai mult de jumătate din programele educaționale din penitenciar.

"Astfel, deşi petentul a participat la mai multe programe educaţionale în această perioadă, respectiv la 12, aşa cum rezultă din caracterizarea penitenciarului, 7 sunt finalizate fără credite ceea ce presupune o prezenţă mai mică de 75% la acestea", se arată în motivare.

Cum verdictul nu a fost definitiv, Liviu Dragnea l-a atacat, astfel că procesul s-a mutat la tribunal. Fostul șef al Camerei Deputaților execută pedeapsa de trei ani și șase luni de închisoare, primită în dosarul angajărilor fictive. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel