Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Dosarul 10 august. ÎCCJ respinge cererea de sesizare a CCR
WhatsApp
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv o cerere formulată de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate în dosarul 10 august.

În urma acestei decizii, cererea DIICOT de redeschidere a anchetei în dosarul 10 august va ajunge la Tribunalul Bucureşti.

Pe 4 august, procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului 10 august şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie.

Conform procedurii, decizia şefei DIICOT trebuia confirmată de o instanţă, însă Curtea de Apel Bucureşti a hotărât pe 10 august că nu are competenţa de a soluţiona această cauză şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Tot atunci, Curtea de Apel a respins ca inadmisibilă o cerere formulată de colonelul Sebastian Cucoş privind sesizarea Curţii Constituţionale cu o excepţie de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 90 din Legea nr.135/2010 (Codul de procedură penală).

Dosarul a întârziat peste o lună la Instanţa supremă, unde s-a judecat recursul lui Sebastian Cucoş.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel