Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Donații fabuloase pentru Catedrala Notre-Dame. Cum va fi cheltuită suma de 800 de milioane de euro
WhatsApp
Catedrala Notre - Dame din Paris a beneficiat de donații fabuloase, au anunțat responsabilii de colectarea banilor. Clădirea-emblemă a Franței  va intra în reparații capitale, în curând.
Donații fabuloase pentru Catedrala Notre-Dame

Francezii și turiștii străini au fost generoși, chiar dacă a fost pandemie. Suma totală, provenită din donații, pentru Catedrala Notre-Dame din Paris a ajuns la 840 de milioane de euro, transmite Agerpres.

Companiile gigantice au fost principalii sponsori. Complexul energetic Total din Franța a  contribuit cu 100 de milioane de euro,  Fundaţia Bettencourt a donat, de asemenea, sume fabuloase, pe care nu le dorește să le facă publice, menționează sursa citată. Responsabilii de colectarea veniturilor spun că banii le permit să înceapă lucrările de reparații pe care le necesită clădirea, însă, ritmul de lucru depinde de evoluția pandemiei de Covid.

„Suma de 842,8 milioane de euro, colectată datorită donatorilor francezi şi străini, permite să vedem viitorul cu încredere'', a declarat generalul Jean-Louis Georgelin, în faţa unei comisii a Senatului francez, menționează sursa citată.

 

Donații fabuloase pentru Catedrala Notre-Dame din Paris. Clădirea ar putea „reînvia” turismul  

 

Lucrările de reparații ar trebui să fie terminate până în anul 2025, când se speră la o „ reînviere” a turismului în Franța.  În prezent, sunt porțiuni ale Catedralei care necesită lucrări de refacere în mod urgent. Simbolul Parisului a reușit, de-a lungul timpului, să atragă milioane de turiști din toată lumea. Clădirea atrage privirile tuturor datorită arhitecturii în stil gotic. Este situată pe Ile de la Cite și oferă împrejurimi superbe.Catedrala a fost construită în timpul lui Ludovic al VII-lea, în anul 1163.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel