Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi soţi români căutaţi în ţara natală, arestaţi în Italia. Le-au spus carabinierilor că au probleme cu legea
WhatsApp
Un cuplu de români a fost arestat în Italia, în urma unui mandat european. Cei doi erau acuzaţi de evaziune fiscală. Știau că au probleme cu justiția în țara lor și nu au ascuns acest lucru de carabinierii din San Pietro in Cariano când s-au mutat, scrie Veeronasera.it.

De mai bine de doi ani s-au mutat la Valpolicella unde și-au stabilit reședința împreună cu copiii lor.

Cuplul de cetățeni români a fost arestat de carabinieri vineri după-amiază, 15 ianuarie, în baza unui mandat european de arestare, emis de autoritățile române, în urma unei pedepse de patru ani și șase luni de închisoare.

Cei doi participaseră la o asociație criminală care avea ca scop evaziunea fiscală. În țara lor dețineau și conduceau o importantă companie de ceramică și țiglă, împreună cu alții.

S-au sustras de la anumite obligaţii fiscale în perioada 2009 - 2012. După o primă arestare la domiciliu, cuplul fusese eliberat din închisoare și mutat în Italia, la San Pietro in Cariano, unde bărbatul, un inginer în vârstă de 58 de ani, își găsise de lucru pe câmp  și unde soția sa de 65 de ani și-a ajutat fiica într-o mică afacere.

Ambii știau că au probleme cu justiția din România și nu au ascuns acest lucru la secția de poliție locală care le verificase atunci când își stabiliseră reședința în zonă.

Arestarea a fost declanșată atunci când serviciul de cooperare polițienească internațională a Ministerului de Interne a transmis mandatul european de arestare emis de autoritățile române carabinierilor companiei Caprino Veronese,  sentința devenind definitivă.

Carabinierii din San Pietro in Cariano au urmărit cuplul, care era conștient de sentință și, prin urmare, a așteptat acasă să sosească agenţii. Bărbatul și femeia au fost apoi transferați la închisoarea Montorio. Și, așa cum prevede legea cu privire la mandatele de arestare europene, arestarea a fost comunicată președintelui Curții de Apel din Veneția, pentru validare, și Ministerului Justiției, pentru comunicare oficială autorităților române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel