Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi români, aflați în pericol pe Dunăre, salvați de poliţiştii de frontieră. Au ieșit la pescuit și nu s-au mai putut întoarce
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră au intervenit pentru salvarea a două persoane aflate într-o barcă care plutea în derivă pe Dunăre, ca urmare a unei defecţiuni la motor.  
Doi români, aflați în pericol pe Dunăre, salvați de poliţiştii de frontieră. Au ieșit la pescuit și nu s-au mai putut întoarce

Potrivit Poliției de Frontieră, poliţiştii din cadrul Biroului Operaţional Naval al Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi au intervenit pentru salvarea a două persoane aflate într-o barcă care plutea in derivă pe fluviul Dunărea, ca urmare a unei defecţiuni la motor.

Astfel, în data de 25.11.2021, poliţiştii de frontieră din cadrul  Serviciului Teritorial al Poliţei de Frontieră Călăraşi - Biroului Operaţional Naval au fost sesizaţi telefonic de către colegi din cadrul P.T.F. Olteniţa, despre faptul că pe fluviul Dunărea, în zona km. 445 pluteşte în derivă o ambarcaţie de agrement cu două persoane la bord.

În urma informării primite, poliţiştii de frontieră s-au deplasat imediat în zonă cu o ambarcaţie rapidă, intervenind pentru aducerea celor două persoane de sex masculin, împreună cu ambarcaţiunea, în siguranţă la mal.

În ambarcațiune se aflau doi bărbați, domiciliaţi în Bucureşti, care au declarat că au ieşit la pescuit pe fluviul Dunărea. Potrivit acestora, după un timp au constatat o defecţiune la motor. Astfel, barca lor a început să se deplaseze în derivă şi neputând remedia defecţiunea apărută, au solicitat sprijinul autorităţilor, informează Poliția de Frontieră.

 

Opt migranți, depistați la malul Dunării de poliţiştii de frontieră. Au încercat să traverseze fluviul cu o ambarcaţiune gonflabilă

 

În urmă cu câteva zile, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche - I.T.P.F. Timişoara au depistat opt persoane, provenite din Afganistan, care au încercat să intre în ţara noastră din Serbia. Aceștia au încercat să traverseze fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni gonflabile cu motor.

Potrivit Poliției de Frontieră, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche, județul Caraş Severin, a avut loc o acțiune privind prevenirea și combaterea migrației ilegale în zona de competenţă.

Astfel, în urma acestei acțiuni, polițiștii de frontieră, au depistat pe malul românesc al Dunării, opt persoane străine, care nu îşi justificau prezenţa în zonă. 

Imediat, cei opt migranți afgani, au fost conduși la Spitalul orăşenesc Moldova Nouă unde li s-a făcut triajul epidemiologic şi apoi la sediul sectorului pentru verificări.

În urma cercetărilor desfășurate, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt o familie din Afganistan, (mamă, tată și patru copii minori) și alți doi conaționali. Cei opt cetăţeni străini au declarat că au trecut ilegal frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune gonflabilă cu motor.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel