Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doi polițiști locali au agresat un cerșetor. Oamenii legii i-au cumpărat, apoi tăcerea cu bani: ”Iei nu te tot uita. Numără-i acolo”
WhatsApp
Un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca a decis, în cursul zilei de azi, să-i rețină pe agenții Poliției Locale Cluj, care se fac vinovați de agresarea unui bătrân cerșetor. Cei doi sunt acuzați de purtare abuzivă și vătămare gravă.
Polițiști locali, reținuți că ar fi agresat un cerșetor în Cluj

Infracțiunea de purtare abuzivă se referă la fapta comisă de o persoană aflată în exercitarea unor atribuții publice, cu închisoare de până la nouă luni. În plus, infracțiunea de vătămare gravă, vorbind aici de o dublă fractură de braț, doi dinți pierduți și o luxație severă de umăr, este o faptă pe care Codul Penal o pedepsește mai grav, precizează sursa citată, scrie Foaia Transilvană.

”Fapta prin care s-a pricinuit integrităţii corporale sau sănătăţii o vătămare care necesită pentru vindecare îngrijiri medicale mai mult de 60 de zile, sau care a produs vreuna dintre următoarele consecinţe: pierderea unui simţ sau organ, încetarea funcţionării acestora, o infirmitate permanentă fizică ori psihică, sluţirea, avortul, ori punerea în primejdie a vieţii persoanei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”.

Pe o filmare, făcută la sfârșitul lunii octombrie, se vede cum doi bărbați, care sunt polițiști locali, îi dau bani unei persoane fără adăpost, un cerșetor. Cei doi l-au filmat pe bătrânul cerșetor în timp ce îi dădeau suma de 500 de lei, ca acesta să renunțe la  orice acuzație. ”Iei nu te tot uita. Numără-i acolo”, îi spune polițistul agresor, în timp ce îl îndeamnă pe cerșetor să numere banii.

Fapta a avut loc în vara anului 2020, dar până în prezent polițiștii de la Secția 1 de Poliție Cluj au mușamalizat dosarul. Totul se petrece pe peronul Stației CFR Cluj Napoca, potrivit sursei citate.

În altă ordine de idei, reamintim că șase agenți din Poliția Bacău sunt bănuiți de luare de mită.

 

Polițiști acuzaţi de luare de mită. Opreau șoferii și le cereau șpagă 

 

Șase agenți din Poliția Bacău sunt bănuiți de luare de mită. Aceștia opreau zilnic șoferi și cereau mită pentru a nu-i amenda. Şase poliţişti de la Poliţia oraşului Dărmăneşti sunt acuzaţi de luare de mită într-un dosar instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău şi poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de DGA, scrie Mediafax.

Astfel, în acest caz, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău și polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea, în acest an, a unor infracțiuni de luare de mită de către șase agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Bacău - Poliția Orașului Dărmănești, în legătură cu aplicarea/neaplicarea sancțiunilor contravenționale pentru contravenții constatate la regimul rutier.

Potrivit DGA, ancheta în acest caz a fost demarată în urma unui apel primit la linia "Call Center anticorupţie a DGA", iar în cursul zilei de miercuri, 17 noiembrie, au fost efectuate percheziţii atât la locuinţele persoanelor vizate de anchetă, cât şi la sediul unei instituţii publice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel