Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Doctorul Marinescu, despre vaccinul anti COVID: ”Riscăm dacă nu mergem la administrarea pentru a doua doză!”
WhatsApp
Astăzi începe etapa a doua a campaniei de vaccinare anti-COVID în România. Medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat, la Antena 3, ce trebuie să ştim înainte de a face vaccinul anti-COVID.
adrian_marinescu

''Medicii de familie îşi cunosc cel mai bine pacienţii. E vorba de absolut toţi pacienţii care a boli cronice dovedite, din istoric, sau cei care au peste 65 de ani.  Cei care au peste 65 de ani, de obicei sunt şi bolnavi cronici.  Toate bolile cronice știute ne lasă să ne vaccinăm. Începând de la cele hepatice, renale, diabet zahăr, cardiovasculare, practic, toate asbolut bolile cronice care apar înregistrate în sistemul medical și aici ține de medicul de familie. El va avea niște liste și aici putem lua legătura cu el. Cel mai bine ar fi să facem în acest fel. Putem să intrăm și pe site. Ar trebui, dacă introducem CNP-ul, să primim un răspuns, să știm exact în ce etapă de vaccinare intrăm. Și lucrul acesta este foarte ușor de făcut. Acele documente tot la medicul de familie vor ajunge. O boală ca să fie cronică presupune un interval de timp, că altfel se numește acută. Cum demonstrăm că avem o boală cronică. E adevărat care va fi și care va dinamica de vaccinare, câți vor putea fi vaccinați într-o zi. Cred că medicul de familie va stabili clar apropo de pacienții pe care îi are, sau sistemul online ne va spune foarte clar. Persoana respectivă va fi programată în ziua de, la ora de, la locul X'', a explicat dr. Adrian Marinescu, la Antena3.

 

Ce riscăm dacă nu facem a doua doză la 21 de zile

 

''Eu vreau să cred că este suficient de important să facem a doua doză, în așa fel încât să ne amânăm programul. Dacă avem o simptomatologie acută care împiedică vaccinarea putem să amânăm pentru o perioadă scurtă de timp, având niște condiții medicale clare.  Aici e o întrebare principială. Dacă am fi toți vaccinați, da. Dar dumnevoastră în momentul în care ieșiți pe stradă sau mergeți în altă parte veți da și de oameni care nu sunt vaccinați din considerente practice. Altfel aș pune problema. În momentul în care imunizarea la nivelul populației ar fi la nivel de majoritate, minim 60%, ideal 70-80%, da, atunci urmează măsurile de relaxare, nu vorbim doar de mască. Vorbim de distanțare, vorbim de tot ceea ce avem ca restricții acum. Aceste măsuri de relaxare vor veni treptat, așa cum se întâmpla și cu restricțiile. Nimic nu este peste noapte, dar, anul 2021 chiar cred că va face diferența'', a mai spus dr. Adrian Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel