Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DNA a deschis un dosar penal după ancheta Recorder, „Clanul Marelui Alb"
Direcția Națională Anticorupție s-ar fi autosesizat în urma investigației "Clanul Marelui Alb" și a deschis un dosar penal cu privire la faptele prezentate, conform surselor Recorder, publicația care a făcut ancheta jurnalistică.

De asemenea, doi dintre oamenii care apar în investigație și-au prezentat demisiile: Lazăr Neacșu a demisionat din PSD, din Consiliul General al Municipiului București și din Adunarea Națională Bisericească, iar preotul Aurel Mihai a demisionat din funcția de vicar al Arhiepiscopiei București.

”Prin sacrificarea acestor personaje, Biserica încearcă să minimalizeze implicarea Patriarhului Daniel și să bagatelizeze gravitatea faptelor prezentate în investigația Recorder, mutând atenția de la problema sistemică prezentată în materialul nostru: felul în care BOR administrează banii publici”, spune Recorder pe pagina sa de Facebook.

O parte considerabilă din banii Bisericii provin din fonduri publice: 1,3 miliarde de lei alocați numai pentru bisericile din București, de la Guvern și din bugetul Capitalei, în ultimii 13 ani, adică în mandatul Patriarhului Daniel.

După mai multe încercări în care Biserica a refuzat să le răspundă la orice întrebare legată de felul în care administrează fondurile publice, jurnaliștii Recorder au decis să se infiltreze în interiorul sistemului folosind o identitate ascunsă.

[citeste si]

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?