Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ditrău: Patronul a mai adus un muncitor din Sri Lanka. Îi pune să locuiască împreună pe toți trei
WhatsApp
Al treilea muncitor din Sri Lanka a ajuns la Ditrău, urmând să fie angajat la aceeași brutărie unde lucrează alți doi colegi de-ai săi, dar pe partea de patiserie.
Sursa foto: captură Antena 3

Patronul brutăriei din Ditrău, Kollo Katalin, a declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în localitatea Gheorgheni.

„A sosit aseară (luini seara - n.r.) în Ditrău de la București cel de-al treilea muncitor din Sri Lanka, este un tânăr de treabă, are 24 de ani, și este foarte încântat că a venit să lucreze în România. Îi facem acum formele de angajare, analizele medicale și sper ca de joi să înceapă să lucreze, să intre în producție. Va lucra două săptămâni alături de ceilalți doi colegi din Sri Lanka dar, deoarece are experiență și a mai lucrat în domeniu, va lucra apoi la secția de patiserie a brutăriei noastre. Cei trei angajați din Sri Lanka vor locui împreună în Gheorgheni”, a spus Kollo.

Aceasta a spus că noul venit are o iubită în Sri Lanka și vrea să muncească în România pentru a strânge banii să-și cumpere o casă.

Cazul de la Ditrău - unde 350 de săteni au protestat faţă de angajarea a doi muncitori din Sri Lanka la o brutărie - a ajuns până și în presa internațională.

Cei doi srilankezi au fost angajaţi în mod legal prin intermediul unui agenţii de recrutare la o brutărie din Ditrău, însă localnicii au spus că se tem că imigranţii vor pune în pericol siguranţa comunităţii şi tradiţiile culturale.

Avocatului Poporului a stabilit, însă, că tensiunile au pornit din cauza unui conflict mai vechi între brutărie şi foşti angajaţi. Apariţia celor doi cetăţeni sri-lankezi a acutizat acest conflict.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Social Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel